OSVETNIČKI POHOD

Redari pretukli domaće mladiće na Rozginom koncertu u Baškoj Vodi, oni pred zoru palicama razbili inventar

Splitska policija objavila je jučer šturu informaciju da je u Baškoj Vodi u subotu oko 3.45 sati u jedan ugostiteljski objekt ušlo više muških osoba te da su oštetili dio inventara. Iza ove “škrte” informacije, pak, krije se puno ozbiljnija priča o svojevrsnoj odmazdi “domaćih” momaka protiv zaštitara kluba “Viento” čiji je vlasnik Nino Čuturić iz Zenice, piše Slobodna Dalmacija.

- U petak navečer je tamo bio koncert Jelene Rozge i bilo je puno ljudi. Koliko sam uspio čuti od nekih mojih koji su bili tamo, izbacivači su navodno pretukli nekoliko lokalnih mladića i to toliko da je bilo masu krvi na stepenicama. Izbacili su ih vani, a onda se pojavila i interventna policija. Kad su oni obavili šta su imali, otišli su, a onda se skupila i organizirala grupa od nekih 20-ak momaka koji su upali u klub i porazbijali sve šta su našli - govori nam jedan Baškovođanin, dodajući kako se u ovom slučaju “sigurno ne radi o nekakvom reketu ili nečem sličnom”.

- Ne bi ti znao reći tko je tu kriv, domaći ili zaštitari, ali znam da u Baškoj Vodi već nekoliko godina domaći imaju taj objekt na piku. Znam i da je prije koju godinu bilo problema kad je vlasnik tog kluba napao dogradonačelnika Vidulina i da se već onda govorilo da se sprema odmazda. Valjda je ovo bija samo svojevrsni okidač - govori naš sugovornik koji je želio ostati anoniman.

Uspjeli smo jučer telefonski doći do Nina Čuturića, vlasnika tvrtke “Tim Broj 1” koja u vlasništvu ima i navedeni lounge bar “Viento”. On tvrdi da su mu “domaći već duže vremena za vratom”.

- Znam da su zaštitari udaljili jednog dečka, a zbog čega ne znam. Čak sam ga i ja išao smirivati da ne pravi probleme. Vidio sam neko naguravanje, a neki su čak krenuli i prema meni. Poslije sam čuo da je to sve bilo zato jer su se valjda taj momak i neki njegovi prijatelji već prije “zakačili” s tim zaštitarima na nekom prijašnjem koncertu pa su sad “poludili” kad su vidjeli da su oni opet angažirani - kazao je Čuturić ne želeći imenovati tvrtku čiji su zaštitari održavali red na Rozginom koncertu.

- Ja sam nakon što je koncert završio i nakon što su se ljudi razišli bio u uredu s Rozgom i signal da se nešto događa bilo mi je to što je prestala svirati glazba. Pogledao sam što se događa i vidio sam njih sedam ili osam, umotanih glava ka talibani i s palicama u rukama, kako ulijeću u klub. Rekao sam mojim djelatnicima da ih puste na miru, nisam želio da itko bude ozlijeđen ili nešto gore. Počeli su mlatiti sve oko sebe, razbili su mi staklenu oblogu na šanku, čaše, skupocjene boce pića... Ukupna šteta koja mi je pričinjena je nekih sedam ili osam tisuća eura - kazao nam je Čuturić.

Kaže kako, koliko on zna, nitko nije pretučen, no neke snimke koje su zabilježili neki svjedoci, a na kojima se vidi krv po stepenicama, govore pak drugačije. Jučer oko podneva, kad je naš fotoreporter htio snimiti mjesto incidenta, doslovno je otjeran i zabranjeno mu je snimanje čak i s javne površine. Navodno je poslije toga gazda kluba naredio i svim djelatnicima da izbrišu iz mobitela sve eventualne snimke napravljene tog jutra.

- Ne mogu tvrditi tko je kriv, a tko nije, ali nikome nisam dužan da mi na ovaj način razbijaju i uništavaju lokal. Ponašaju se kao da je ovo Teksas. Ovi domaći meni mogu spomenik napraviti s obzirom na sve što sam učinio u zadnje dvije godine za Bašku Vodu. Ja svojim novcima i sredstvima organiziram koncerte, dovodim zvijezde, dižem turističku ponudu mjesta, oni na meni prave reklamu i onda mi se to ovako vraća. Podnijet ću tužbe, tu su policija i sudstvo pa neka se utvrdi što je točno bilo. Pa valjda sam zaslužio da me puste na miru da na miru radim posao - ogorčen je bio vlasnik lounge bara.

Pokušali smo jučer doći i do nekog od “domaćih” aktera cijelog sukoba, no neki do kojih smo posredno došli poručili su da ne žele ništa govoriti za novine. Nazvali smo i načelnika Općine Baška Voda Joška Roščića koji kaže da ne vjeruje da je klub razbijen zbog neke “dimenzije međunacionalne ili kakve druge netrpeljivosti”.

- Nisam do sad osjetio da postoje neke takve dimenzije između vlasnika tog kluba i domaćih ljudi, barem se meni on nikad nije osobno žalio na tako nešto. Ne znam niti što se to točno zbivalo jučer ujutro, čuo sam samo par rečenica od poznanika na kavi. Koliko sam čuo, potukli su se mladići, dva brata koji su isto iz BiH kao i taj gospodin došli u Hrvatsku tako da i to govori da nije u pitanju neka međunacionalna nesnošljivost. Mislim da se prije radi o tome da je u pitanju bila koja popijena “čašica više”. Jako mi je žao kad se dogodi bilo kakav incident ili tučnjava, a pogotovo kad netko, ne daj Bože, bude ozlijeđen. Da, točno je da je prije koju godinu bio incident našeg dogradonačelnika s dotičnim gospodinom iz tog kluba, no to je na obostrano zadovoljstvo riješeno razgovorom tako da o tome ne bih htio više govoriti - komentirao nam je načelnik Roščić.

Iz splitske polcije doznajemo još da je u tijeku kriminalistička obrada, da je očevid završen te da će vlasnik procijeniti štetu i javiti policiji. Također kažu kako nisu imali zabilježen nikakav incident ili sukob u klubu prije samog napada maskirane grupe mladića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 20:37