ULOV TEŽAK MILIJUNE

REKORDNA ZAPLJENA KOKAINA U ZAGREBU Dvojica državljana Srbije pala sa 4 kilograma. Policija ih je pratila mjesec dana

 Damjan Tadić / CROPIX

ZAGREB - Trodnevni boravak u hrvatskoj metropoli tijekom kojeg su na sve moguće načine pokušali pretvoriti u novac gotovo četiri kilograma kokaina namijenjenog nadolazećoj turističkoj sezoni, dvojica srbijanskih državljana Andrej Đ. (38) i Aleksandar P. (42) okončali su u petak u lisicama u policijskoj postaji na vrućoj istraživačkoj stolici.

Njima je, naime, nakon gotovo jednomjesečnog praćenja zagrebačka policija stala na kraj i time poremetila zaradu na drogi vrijednoj 1,2 milijuna kuna što je rekordna ovogodišnja zapljena, a da su ju uspjeli proturiti krajnjim korisnicima 'na malo' i pritom još pomiješati sa raznim punilima za povećanje mase, dilerski dvojac bi zaradu i udvostručio.

Kako doznajemo, 4. lipnja u 19,25 sati 42-godišnji teklić Aleksandar P. dovezao se u unajmljenoj Opel Astri srbijanskih nacionalnih oznaka na granični prijelaz Bregana i vješto prokrijumčario u Lijepu našu zahvaljujući posebno pripremljenim pregradama u prtljažniku čak 3795 grama kokaina.

Drogu visoke kvalitete teklić je odvezao u garažu poslovno-stambene zgrade u zagrebačkom naselju Špansko gdje ju je 38-godišnji Andrej pretovario u svoj VW Golf nakon čega su unajmili sobu iz koje su kontaktirali druge članove dilerskog lanca na teritoriju Hrvatske.

Vremena je bilo sve manje, a dvojac drogu nikako nije uspijevao oploditi zbog krize koja vlada Hrvatskom.

Nisu ni slutili da su pod mjerama praćenja pa je Aleksandar inače rodom iz Kruševca, u četvrtak u večernjim satima sjeo ponovno u Opel Astru i krenuo putem Bregane praznog vozila, najvjerojatnije po novu pošiljku i da objasni da novca još nema.

Vidjevši da bi im mogla propasti obrada, policajci su ga zaustavili i uhitili, baš kao i par sati kasnije njegovog kompanjona Andreja.

U pretresu vozila u zagrebačkoj garaži, policija je pronašla četiri paketa kokaina omotana crnim folijama, ali i nekoliko tisuća eura zarađenih prodajom opijata te korespondencija o kupnji, prodaji i klijenteli.

Kriminalističkom istraživanju, međutim, tu nije kraj jer se intenzivno nastoji ući u trag dobavljačima u Nizozemskoj, klijentima kojima je ta droga bila namijenjena, ali i mehaničaru koji je za potrebe krijumčarenja prilagodio vozilo koje su prethodno njih dvojica unajmila u Srbiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 10:31