STRAVA U DUBRAVI

RIJEŠEN MISTERIJ MRTVOG STARCA U MEĐIMURJU Dvojac razbojnika provalio u kuću, vezao i ugušio vlasnika! Sve zbog nekoliko tisuća kuna...

Počinitelji su uhićeni te im je, nakon provedenog ispitivanja, određen istražni zatvor
 Željko Hajdinjak / CROPIX

ČAKOVEC - Zbog osnovane sumnje da su prošli tjedan provalili u obiteljsku kuću u Donjoj Dubravi u Međimurju te fizički nasrnuli na vlasnika (74), vezali mu ruke i noge te ga ugušili, a zatim ispremetali stvari po kući i ukrali nekoliko tisuća kuna, međimurski su policajci uhitili dvojicu muškaraca, 26-godišnjaka s područja Međimurske i 34-godišnjaka s područja Varaždinske županije.

Sumnja se da su spomenuta dvojica oko 2 sata u noći sa 17. na 18. siječnja, prema prethodnom dogovoru i s namjerom da ukradu novac, provalili u obiteljsku kuću u Zagrebačkoj ulici u Donjoj Dubravi. Tamo su zatekli vlasnika kuće (74) koji je u tom trenutku spavao na krevetu u spavaćoj sobi. Fizički su nasrnuli na njega i svladali njegov otpor te mu vezali i ruke i noge i zatim ga ugušili. Zatim su ispremetali stvari po kući u potrazi za novcem te se, nakon što su pronašli i ukrali nekoliko tisuća kuna, udaljili iz kuće.

Mrtvo tijelo muškarca (74) pronašla je nekoliko dana nakon tog događaja patronažna sestra koja se brinula o njemu. Međimurska policija je odredila da se nad preminulim muškarcem obavi obdukcija, a nakon što je njome utvrđeno da je smrt muškarca nastupila nasilnim putem, pokrenuta je opsežna kriminalistička istraga kako bi se utvrdili počinitelji. U istrazi je sudjelovalo 25 policijskih službenika, od čega dvojica policijskih službenika iz Ravnateljstva policije. Obavljeno je 75 obavijesnih razgovora s osobama s područja Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije te je obavljeno 9 pretraga domova i drugih prostorija, 4 pretrage vozila, 2 poligrafska ispitivanja i raznovrsna vještačenja kako bi se utvrdio identitet počinitelja.

Počinitelji su uhićeni te im je, nakon provedenog ispitivanja, određen istražni zatvor u trajanju od najmanje mjesec dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 08:24