PRIVOĐENJE

Riješeno ubojstvo: Uhićen pljačkaš koji je ubio 86-godišnju staricu u Dubravi

Zagreb, 150210.Zupanijski sud na Zrinjevcu.Privodjenje muskarca koji je zatukao staricu, ubio je i oteo zlatninu.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

ZAGREB - Zbog zlatnine i 200 kuna plijena, 25-godišnji Anđelko Totić upao je u kuću 86-godišnje Vjekoslave G. u Dubravi, izudarao je rukama po glavi i na kraju ugušio. U subotu u ranim jutarnjim satima pijani Totić preskočio je ogradu s ulične strane obiteljske kuće u Tuzlanskoj. Laktom je razbio prozor na sjevernoj strani kuće i ušao unutra.

Ušutkivao je udarcima

Potom se popeo na kat i ispremetao stvari u dvije sobe, gdje je pronašao nakit i novac. Treća soba u koju je ušao bila je spavaća soba nesretne starice. Kada ga je ugledala, žena se prepala i počela vikati. Prvo ju je krenuo utišavati udarcima po glavi i vratu, a onda je, s namjerom da je ubije, legao na ženu i počeo je gušiti.

Izgubila bitku s lopovom

Rukama joj je zatvorio nos i usta, a svojom težinom polomio joj je i rebra. Starica je zbog zadobivenih ozljeda izgubila bitku s bešćutnim razbojnikom.

Osumnjičeni za ubojstvo nije bio previše oprezan te se čini da nije pomno isplanirao svoj zločin. Na mjestu ubojstva, naime, pronađeni su brojni tragovi, odnosno otisci, koji su policiju odveli do 26-godišnjeg Totića.

Zadržan u pritvoru

Uhvaćen je u nedjelju ujutro, a pretragom njegova stana pronađen je ukradeni nakit. Totić je policiji priznao djelo, a kako neslužbeno doznajemo, rekao je da nikada to ne bi napravio da nije bio pijan. On se, naime, niti ne sjeća kada je točno provalio u kuću, odnosno misli da je bilo između 4.30 i 7 sati ujutro.

Inače, u policijskoj evidenciji našao se već kao maloljetnik, zbog više imovinskih kaznenih djela, no kao punoljetna osoba bio je “čist”.

Totić je danas oko 14 sati prepraćen u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu. Tamo je stigao s kaznenom prijavom za teško ubojstvo i tešku krađu. Ispitala ga je istražna sutkinja Jadranka Mandušić, koja mu je odredila zadržavanje zbog posebno teških okolnosti djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2024 02:52