PRIČA KOJA JE ŠOKIRALA

ROKO Š. OPTUŽEN ZA SILOVANJE I POKUŠAJ UBOJSTVA NA TULUMU STRAVE U PODSTRANI Rezultat osam mjeseci istrage

'Počinio je kazneno djelo spolnog odnošaja bez pristanka nanijevši joj osobito teške i po život opasne ozljede, a život joj je spašen hitnom medicinskom intervencijom'
 Božidar Vukičević / HANZA MEDIA/Facebook

Nakon osam mjeseci istrage, Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo je optužnicu protiv 21-godišnjeg splitskog studenta Roka Š. zbog spolnog odnošaja bez pristanka i ubojstva u pokušaju svoje vršnjakinje i kolegice na tulumu u Podstrani, javlja Slobodna Dalmacija.

“Okrivljeniku se stavlja na teret da je 16. studenoga 2012., od 16.30 do 19.00, u stanu na području Županije splitsko-dalmatinske, u cilju svog seksualnog zadovoljavanja, protivno volji oštećenice, počinio kazneno djelo spolnog odnošaja bez pristanka nanijevši joj osobito teške i po život opasne ozljede, a život joj je spašen hitnom medicinskom intervencijom”, stoji u priopćenju ŽDO-a Split. Prema Kaznenom zakonu, za spolni odnošaj bez pristanka predviđena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina, dok je za ubojstvo u pokušaju zapriječena kazna od najmanje pet godina.

- Optužnicu još nisam dobio, no ovakva pravna konstrukcija ŽDO-a je neodrživa. Ne mogu govoriti u ovom trenutku o detaljima, već ću se o svemu izjasniti u odgovoru na optužnicu - kazao je odvjetnik Željko Gulišija koji brani optuženog studenta, javlja Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 15:30