TRAGEDIJA KOD BIHAĆA

S djetetom ilegalno ušla u Hrvatsku, pronašli je smrznutu na granici

 CROPIX

GOSPIĆ - Nekoliko osoba koje se dovode u vezu sa švercom ljudi, odnosno stradavanjem žene albanske nacionalnosti u Ličkom Petrovom Selu, uhićeno je tijekom nedjelje i ponedjeljka na području Like - potvrdila nam je glasnogovornica PU ličko-senjske Kristina Maoduš.

Detalje nije mogla iznositi s obzirom da je u tijeku opsežna istraga kojom će se razvjetliti sve okolnosti stradavanja. Pretpostavlja se da je uzrok njezine smrti smrzavanje. Dvogodišnje dijete, koje je s nesretnom ženom u noći sa subote na nedjelju, ilegalno prelazilo državnu granicu, živo je i trenutno je zbrinuto na hrvatskoj strani.

Tragedija se dogodila nakon što je obitelj odlučila ilegalno ući u Hrvatsku nedaleko od Izačića, graničnog prijalaza na bihaćkom području. Nastradalu je u Hrvatskoj čekao brat, navodno i još jedna osoba koja im je trebala biti vodič.

Tragediju je prijavio brat nastradale. Policija Unsko-sanskog kantona u BiH uhitila je tri osobe koje se dovode u vezu s ovim slučajem. Po nalogu istražnog suca Županijskog suda u Gospiću tijelo ženske osobe, na kojem nije bilo vidljivih tragova nasilja, prevezeno je u Opću bolnicu Karlovac, gdje će na Odjelu patologije biti obavljena obdukcija, te utvrđeni točni uzroci smrti.

Otac djeteta je ostao na bosanskoj strani granice, te se očekuje da će on preuzeti brigu o djetetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 17:20