SUĐENJE ZA PRANJE NOVCA

ŠEF HČSP-a NAPAO BIVŠEG GAY PRAVAŠA 'Zamislite, on je bio paralelno u Iskoraku i HČSP-u. Još uvijek ne možemo doći sebi!'

Što se tiče Vinka Kalinića, on je sve lagao. Svatko može raditi što god želi u ovoj tzv. demokraciji i mi nikome ne možemo zabraniti da radi što želi, ali ne kao član Hrvatske čiste stranke prava.

Mi se vodimo Božjim i prirodnim načelima, a ovakvo ponašanje je nemoral. Mi ne možemo ništa protiv toga, ali onaj tko želi biti član HČSP-a to ne može - ispričao je jučer u svojoj obrani predsjednik Hrvatske čiste stranke prava Josip Miljak, objašnjavajući zbog čega je 2005. godine iz članstva stranke brisao bivšeg tajnika Vinka Kalinića nakon što je Kalinić u televizijskoj emisiji javno priznao svoju homoseksulanu orijentaciju. Premda se postupak protiv Miljka i Kalinića vodi zbog optužbi da su 2005. oprali oko 3,7 milijuna kuna, veći dio jučerašnjeg Miljkova iskaza tematizirao je odnose u HČSP-u i seksualnu orijentaciju bivšeg tajnika stranke na blago rečeno homofobni način.

Naime, Kalinić je priznao da je bio formalni vlasnik tvrtke preko koje je izvučeno oko 3,7 milijuna kuna, međutim tvrdi da je novac dizao i davao Miljku na ruke te da nikakve veze s tvrtkom zapravo nije imao.

Miljak, koji je sam vlasnik nekoliko građevinskih tvrtki, pak tvrdi da nema pojma o čemu Kalinić govori i da je sve to zapravo Kalinićeva konstrukcija.

Kalinića je, kaže, još početkom devedesetih u Paragin HSP postavila Udba da bi uništio Paragu, a deset godina nakon toga isto su pokušali s HČSP-om.

- Doznali smo da je Kalinić bio u udruzi Iskorak još od 2002. godine. Zamislite, on je bio paralelno u Iskoraku i HČSP-u, a nas je uvjeravao da je pravaš. Mi još uvijek od toga ne možemo doći sebi - ustvrdio je Miljak, kojega je sutkinja više puta upozoravala da se vrati na “temu”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 23:35