PUŠTEN IZ ZATVORA

ŠEFICA ŠIBENSKOG HZZO-a ZA SINA DALA 150 TISUĆA KUNA Napadači koji su zvjerski pretukli studenta Luku Mihaljevića branit će se sa slobode

Za sina šefice HZZO-a plaćena jamčevina od 150 tisuća kuna, drugi napadač čeka provjeru ponuđene nekretnine za jamčevinu od 70 tisuća kuna
 Milan Sabic / CROPIX

Jedan od dvojice napadača na 19-godišnjeg drniškog studenta Luku Mihaljevića, nakon 46 dana provedenih u istražnom zatvoru, pušten je da se brani sa slobode. Kako smo uspjeli doznati na šibenskom Županijskom sudu, riječ je L.K. (19), inače, sinu Anite Škugor Kodžoman, šefice šibenske ispostave HZZO-a i HDZ-ove vijećnice u Gradskom vijeću Šibenika. Za njegovu slobodu, obitelj je uplatila jamčevinu od 150 tisuća kuna. Prema informacijama sa šibenskog suda, za drugog napadača A.K. (19) određena je jamčevina u iznosu od 70 tisuća kuna. Njegova, pak, obitelj, umjesto novca ponudila je nekretninu u svom vlasništvu, te bi i on trebao biti pušten da se brani sa slobode, čim istražna sutkinja utvrdi da vrijednost ponuđene nekretnine odgovara propisanom iznosu jamčevine.

Rješenje o puštanju iz istražnog zatvore dvojice napadača uz plaćanje jamčevine, donijela je istražna sutkinja, a na to rješenje žalilo se Općinska državna odvjetnica zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog odjela. Izvanraspravno Vijeće Županijskog suda u Šibeniku odbilo je u četvrtak žalbu Državnog odvjetništva, te su se stvorili uvjeti da napadački dvojac izađe iz istražnog zatvora, uz mjeru zabrane prilaženja teško ozlijeđenom Luki Mihaljeviću.

Neslužbeno doznajemo da će u daljnjem postupku L.K. braniti šibenska odvjetnica Ankica Giljanović, poznata kao braniteljica Dragana Paravinje, dok će drugog napadača A.K. po službenoj dužnosti braniti odvjetnik Tomislav Boljat.

Za podsjetnik je da se L.K. i A.K. terete za počinjene kaznenog djela nanošenja osobito teških i po život opasnih ozljeda. Oni su 9. listopada u središtu Šibenika napali i bestijalno pretukli studenta iz Drniša Luku Mihaljevića. Prilikom ovog napada koji je zgrozio javnost, Luka Mihaljević zadobio je teške ozljede lubanje i čeljusti.

Nakon tri teške operacije i tri tjedna provedena u induciranoj komi, uslijedilo je poboljšanje stanja mladog Drnišanina, nakon čega je otpušten iz KBC-a Split te se već treći tjedan nalazi na liječenju u Krapinskim toplicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 08:06