SUSJEDA PRIJAVILA UBOJICU

Šefovi policije koji su vodili istragu: 'Članovi obitelji ne mogu odgovarati što su štitili ubojicu! Selena je možda ipak bila silovana'

U petak je djevojka iz Smrdečca prijavila policiji svoje sumnje na susjeda Edija Mišića.

Sjetila se da je Edi Mišić, mladić iz obitelji koja se 1993. doselila iz Mostara u Split, ovog ljeta nosio dres nogometnog kluba Milan s leđnim natpisom Rek_i 5. Odmah nakon te informacije splitski su policajci uhitili Mišića. Osumnjičeni je priveden u postaju, gdje je nakon nekoliko sati tijekom razgovora s policijskim operativcima priznao zločin.

Otisci i vlasi

No priznanje pred policijskim istražiteljima nije i formalnopravni dokaz pa je podvrgnut istražnim radnjama u sklopu kojih su forenzičari izuzeli uzorke njegove kože, znoja, sline, vlasi kose, otiske prstiju i stopala.

Edi Mišić formalno je lišen slobode u utorak poslijepodne, nakon što su iz MUP-ova Centra za kriminalistička vještačenja Ivan Vučetić stigli rezultati komparacije uzoraka s onima nađenim tijekom očevida nad tijelom Selene Macedo. Michelle Squichimaro iz splitskog Državnog odvjetništva izvijestio je da imaju čvrste dokaze da je Edi ubojica s Marjana.

- Zahvaljujući u prvom redu informacijama koje smo dobili od građana, ovaj smo slučaj riješili u relativno kratkom vremenu.

Nad osumnjičenim 28-godišnjakom bit će otvorena istraga, a tražit ćemo određivanje istražnog zatvora - rekao je Squicimaro. Vitomir Bijelić, načelnik Uprave kriminalističke policije, koji se i osobno angažirao u ovom istraživanju, rekao je da za sada još nema elemenata potrebnih za kaznenu prijavu protiv osoba koje su znale da je osumnjičenik ubojica.

- Članovi njegove obitelji ne mogu biti zbog toga prijavljeni - rekao je Bijelić.

Maksimalna kazna

Ante Matković, šef splitske krim policije, izvijestio je da motiv zločina na Marjanu još nije do kraja jasan. - Slijedi daljnji tijek istraživanja u kojemu bismo trebali dobiti još neke odgovore - rekao je Matković. Neslužbeno, spominje se da je Selene Macedo ipak bila silovana, no taj podatak nije službeno potvrđen.

- Neke indicije iz istrage ukazuju da je Selene imala spolni odnos prije smrti. U tom je smislu i osumnjičenik dao neke potvrde, ali još je prerano da bismo ga mogli teretiti i za to kazneno djelo. Bez obzira na to je li se silovanje dogodilo, ovdje je riječ o najtežem kaznenom djelu za koje prijeti i do 40 godina zatvora - kaže naš izvor iz MUP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 20:50