NEREDI U FRANCUSKOJ

ŠIBENSKI TORCIDAŠ OSTAJE U ZATVORU Mladić osumnjičen za tučnjavu i bacanje bengalki

 Boris Kovačev / CROPIX

ŠIBENIK - Pripadnik navijačke skupine Torcida I. Đ. (28) iz Brodarice kod Šibenika koji se sumnjiči za izazivanje nereda i bacanje bengalki na utakmici Hrvatska – Češka u Saint-Etiennu ostaje i dalje u šibenskom istražnom zatvoru. Naime, Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Šibeniku odbilo je žalbu odvjetnika Đorđa Maleševića na rješenje istražnog suca o određivanju jednomjesečnog istražnog zatvora za njegovog branjenika, a zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela. Također, sud je odbio i žalbu Županijskog državnog odvjetništvo koje se žalilo na sudsko rješenje o puštanju pritvorenika iz zatvora uz plaćanje jamčevine u iznosu od sto tisuća kuna.

- Razočaran sam i iznenađen odbijanjem moje žalbe. I dalje tvrdim da nije postojao nijedan razlog za određivanje istražnog zatvora za mog klijenta, jer odista nema nikakve osnove da bi on na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo za kojeg ga sumnjiči Županijsko državno odvjetništvo – kazao je šibenski odvjetnik Đorđe Maleševič.

Inače, kako smo već izvještavali, osumnjičeni šibenski torcidaš nema novca za plaćanje jamčevine, a u tome mu ne može pomoći ni obitelji koja je slabog imovinskog stanja, a nedavno su im u kući i struju isključili zbog neplaćenih računa.

Tijekom dosadašnje istrage, Ivan Đerek je u svojoj obrani odbacio navode ŽDO-a da je bacao bengalke na travnjak u Saint-Etiennu za vrijeme utakmice, da se tukao s hrvatskim navijačima i da je poticao na nasilje. Istražiteljima je kazao da je samo pokušao spriječiti tučnjavu prilikom koje je šestorica hrvatskih navijača cipelarilo jednog mladića na tribinama francuskog stadiona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 01:57