SUD IM UZEO PUTOVNICE

'SILOVALI SU ME U MUŠKOM ZAHODU SPLITSKOG KLUBA' Norvežanka (18) policiji prijavila trojicu Australaca

Australci tvrde da se radilo o dobrovoljnom odnosu, bez prisile
Group of party people - men and women - dancing in a disco club to the music
 Colourbox / Kzenon

Splitska policija uhitila je prije dva dana trojicu mladih Australaca koje je 18-godišnja Norvežanka optužila da su je prije četiri večeri silovali u muškom zahodu jednog splitskog kluba, javlja DalmacijaNews.

Australci su ispitani u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu te su navodno negirali inkriminaciju. Tvrde da se radilo o dobrovoljnom odnosu, bez prisile. Radi se o mlađim momcima, u ranim dvadesetim godinama.

Unatoč tome što je Državno odvjetništvo tražilo određivanje istražnog zatvora zbog bojazni od bijega, sudac istrage splitskog Županijskog suda zadovoljio se tek mjerom opreza, tj. oduzimanjem putovnica. Australci su u Splitu i čekaju nastavak kaznenog postupka.

Državno odvjetništvo, pak, navodi u svom priopćenju da se u jednom trenutku Norvežanka uspjela osloboditi i pobjeći iz kluba. Nitko od osoblja nije, međutim, primijetio da se zbilo išta sumnjivo, niti se Norvežanka požalila na Australce.

U klub se vratila s policajcima, no Australci su već bili otišli te su naknadno locirani i uhićeni. Norvežanka je pregledana u bolnici i navodno joj nisu pronašli ozljede koje bi upućivale da se radilo o nasilnom spolnom činu, javlja DalmacijaNews.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 12:52