NESREĆA KOD SPLITA

Školski kombi sletio sa strme ceste, djeca i vozač prevezeni u bolnicu, oglasila se i ravnateljica

Promet se odvija naizmjenično, jednim trakom, uz regulaciju policijskog službenika

Školski kombi

 /Dalmacija Danas

Oko 13:30 sati došlo je do prometne nesreće kraj Splita, na cesti koja spaja Srinjine i Gornje Sitno, javlja Dalmacija danas.

Radi se o strmoj i vijugavoj cesti koja spaja ova dva mjesta i na kojoj su vremenske prilike loše (pada kiša, cesta je klizava i povremeno je čak i u oblaku). Vozač je upravljajući kombi vozilom sletio u naselju Sirotkovići.

Prema neslužbenim informacijama, radi se o školskom kombi vozilu, a iz PU splitsko-dalmatinske su za Slobodnu Dalmaciju potvrdili da su se u trenutku nesreće u kombiju nalazili vozač i petero djece.

image

Školski kombi

/Dalmacija Danas

Slobodna Dalmacija neslužbeno doznaje da nitko nije teže ozlijeđen, a ravnateljica Osnovne škole "Srinjine", Zrinka Mužinić Bikić, kazala je kako su sva djeca prema dosadašnjim informacijama u dobrom stanju.

- Djeca su pri svijesti. Neki su malo natučeni i za svaki slučaj su prevezeni u splitsku bolnicu na detaljan pregled, ali prema informacijama koje imam, nema težih ozljeda.

- U kombiju je bio vozač i petero učenika naše škole - kazala je Mužinić Bikić i dodala kako je u kontaktu s roditeljima djece koja su bila u vozilu.

Objasnila nam je da se nesreća dogodila u naselju Sirotkovići i istaknula da je riječ o cesti koja nema zaštitnu ogradu.

- Ta cesta je problematična i apeliramo da se pristupne ceste školi pregledaju i urede - poručila je Mužinić Bikić.

image

Školski kombi

/Dalmacija Danas

Predstojnik Klinike za dječju kirurgiju, dr. Zenon Pogorelić, kazao je za Jutarnji kako je na hitni prijam zaprimljeno petero djece koja su sudjelovala u prometnoj nesreći i da su svi u dobrom općem stanju.

- Imaju minimalne tjelesne ozljede, uglavnom se radi o udarcima, nema teških tjelesnih ozljeda. Djeca će biti kratko zadržana, opservirana i nakon dijagnostičke obrade, ako sve bude u redu, najvjerojatnije puštena kući - kazao je za Jutarnji.

Nesreću su potvrdili i iz splitske policije:

"U 13:23 sati u Sitno Gornjem na raskrižju za Srinjjine došlo je do slijetanja kombi vozila. Policija je na mjestu događaja", kazali su iz PU splitsko-dalmatinske.

Promet se ovom dionicom ceste odvija naizmjenično, jednim trakom, uz regulaciju policijskog službenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 04:21