MINA ISPOD ČEKE

Smrt ličkog lovca obavijena velom tajne: Policija sumnja da mu je eksplozivna naprava bila podmetnuta!

Istražitelji ozbiljno sumnjaju da je Matić žrtva borbe lovačkih klanova na tom, životinjama bogatom lovištu
 Robert Fajt/CROPIX

GOSPIĆ - Smrt ličkog lovca Milana Matića od eksplozivne naprave i dan nakon pronalaska tijela kod čeke u mjestu Počitelj obavijena je velom tajne. Policija je samoubojstvo odmah isključila, proširila se vijest o nesretnom slučaju, da je lovac navodno nagazio na minu zaostalu iz Domovinskog rata, no sve više na težini dobiva informacija da je lovcu pod čeku koju je sam napravio i s nje lovio mnogo puta, netko podmetnuo minu.

Jutarnji je upozorio na takvu mogućnost, a neslužbeno doznajemo da istražitelji ozbiljno sumnjaju da je Matić žrtva borbe lovačkih klanova na tom, životinjama bogatom lovištu. Potvrđuje to i priopćenje odogađaju PU ličko-senjske.

Do sada su samo utvrdili da je poginuo u srijedu u večernjim satima, a tijelo mu je pronađenu sutradan ujutro. Za sve ostale okolnosti i detalje koji bi trabale otkriti stvarne uzroke smrti angažiran je čitav niz stručnjaka, što svakako ne bi bio slučaj da su istražitelji sigurni da se radi o nesreći.

Mjesto čevida osiguravali su policajci za protueksplozijsku zaštitu uz pomoć pirotehničara HCR-a. Očevid nisu radili samo lički kriminalisti, već su zatražili pomoć vještaka Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" iz Zagreba te druge stručne osobe.

U ovom trenutku čak se ne zna ni od kakve naprave je stradao nesretni lovac. Obdukcija na tijelu će se obaviti u zadarskoj bolnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 04:35