CIJELA SUDNICA U ČUDU

ŠOKANTNI ISKAZ Tajnik HČSP-a izvukao milijune s računa, a živi u trošnim stanu bez struje

Vinko Kalinić tvrdi da je sav novac predavao šefu, predsjedniku HČSP-a
 Stipaničev/CROPIX

U vrijeme dok je bio tajnik HČSP-a i kad je s računa svoje tvrtke “Klavin” dignuo gotovo 3,7 milijuna kuna, Vinko Kalinić živio je kao podstanar u derutnom stanu od 20 kvadrata i bio je “švorc”.

Zbog neplaćanja režija čak su mu isključili struju. Posvjedočila je to prošlog tjedna bivša Kalinićiva stanodavka Anita S. svjedočeći na suđenju na kojemu se Kalinića i Josipa Miljka, predsjednika HČSP-a, tereti da su iz “Klavina” izvukli tih 3,7 milijuna kuna. Kalinićeva stanodavka svojim iskazom dala je težinu Kalinićevim navodima da je, premda je iz tvrtke izvukao spomenute milijune, sav novac predavao Miljku.

- Kalinić nije uopće trebao plaćati najam stana nego samo režije jer smo mu stan dali kao prijateljsku varijantu. Međutim, na kraju je ostajao dužan, ne sjećam se više koliko. Sjećam se da je radio u HČSP-u, ne znam je li primao plaću, ali se sjećam da je rekao da mu ne plaćaju redovito. Viđala bih ga samo kada bi donosio novac za režije i uvijek je bilo problema s isplatom - ispričala je svjedokinja i dodala da bi Kalinić na kraju uvijek platio.

Vještak za graditeljstvo Antun Možina istaknuo je da ne može sa sigurnošću reći tko je izvršio građevinske radove jer nisu pronađeni tzv. građevinski dnevnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 06:52