KLIMAVA OBRANA

Splićanin ujutro osuđen za pokušaj ubojstva, poslijepodne uhićen zbog krađe i prijetnje partnerici: ‘Zapalit ću ti auto‘

Jukić se nakon uhićenja branio tvrdeći da jedva i poznaje navedenu 40-godišnjakinju
 Joško Šupić/Cropix

Samo nekoliko sati nakon što mu je u četvrtak ujutro na splitskom Županijskom sudu izrečena nepravomoćna presuda od četiri godine i 11 mjeseci zbog ubojstva u pokušaju prekoračenjem nužne obrane te zbog razbojničke krađe, a na kojem se izricanju nije pojavio, 27-godišnjeg Valentina Jukića iz Splita uhitila je trogirska policija te je opet završio iza rešetaka, piše Slobodna Dalmacija.

Ovaj je put uhićen zbog krađe i dva kaznena djela prijetnje. Prema policijskom izvješću, on je zajedno s još jednom 40-godišnjakinjom 22. siječnja na trogirskom području iskoristio odsutnost prodavačice te je iz prodavaonice ukrao oko 800 eura. Kako smo doznali, Jukića je ženska osoba dovezla u automobilu ispred trgovine u mjestu Mitlo u općini Marina te je on izjurio iz automobila, ušao u dućan i uzeo ladicu iz blagajne u kojoj je bio novac. Nakon toga je, kad su pobjegli, zaprijetio svojoj ženskoj partnerici da će je polomiti ako ga izda policiji poručivši joj da zna što se događa "drukerima". Nekoliko dana poslije joj je, pak, preko njene poznanice poručio da će joj zapaliti auto ako ga izda policiji.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je 40-godišnjakinja ostvarila obilježja kaznenog djela krađe, te slijedi podnošenje kaznene prijave redovnim putem, dok se 27-godišnjak uz kaznenu prijavu, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe i prijetnje, privodi pritvorskom nadzorniku - izvjestili su iz policije.

Kako smo doznali, Jukić se nakon uhićenja branio tvrdeći da jedva i poznaje navedenu 40-godišnjakinju te da ju je prije vidio tek jednom kada joj je dao par stotina eura, a sve ovo ona sada radi da mu ne bi morala vratiti taj dug. Tvrdi da uopće nije bio u Mitlu niti zna gdje se to mjesto nalazi.

Dežurni zamjenik ODO-a predložio je sucu istrage određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:40