PRESTRAŠNO

Splitski psihijatar osumnjičen za mučenje životinja pušten da se brani sa slobode, evo koju su mu mjeru izrekli

Psihijatru je izrečena zaštitna mjera, ne smije se približavati posjedu na kojem je držao više od 60 pasa i par vukova

Uhićen muskarac koji je držao 67 pasa i dva vuka u groznim uvijetima i zlostavljao ih

 Ante Čizmić/Cropix

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu pustilo je 64-godišnjeg splitskog psihijatra, osumnjičenog za mučenje životinja, da se brani sa slobode, piše Dalmatinski portal.

Nije ni traženo određivanje istražnog zatvora. Psihijatar je neosuđivan, a na ispitivanju je priznao da su psi i vukovi njegovi pa je procijenjeno da više nema elemenata za pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Psihijatru je izrečena zaštitna mjera, ne smije se približavati posjedu na kojem je držao više od 60 pasa i par vukova.

Podsjetimo, splitska je policija u petak uhitila i pritvorskom nadzorniku privela 64-godišnjaka sa područja Stobreča kojeg sumnjiči za mučenja pasa i vukova te za uništavanje zaštićenih prirodnih vrijednosti.

Obavljenim očevidom veterinarska inspekcija je utvrdila da se na lokaciji u Splitu nalazi ukupno 69 životinja, 61 odrasli pas, šest štenaca i dva vuka te je u tijeku postupak zbrinjavanja pronađenih životinja i daljnje poduzimanje mjera sukladno zakonskim propisima, kažu u policiji.

Od neutvrđenog datuma do 27. ožujka, 64-godišnjak ​je držao i ukupno 67 pasa različitih pasmina, koje je zanemarivao, ograničavao im kretanje, uzrokovao bol, patnju i ozljede, čime je ostvario obilježja kaznenih djela ​uništavanje zaštićenih prirodnih vrijednosti i ​ubijanje ili mučenje životinja, piše Dalmatinski portal.

Jedna je 64-godišnjakova susjeda snimila u kakvim su uvjetima držane spomenute životinje.

Lokacija na kojoj je držao sve te nesretne životinje nalazi se na Putu Orišca na Žnjanu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 21:25