NOVA GNJUSNA PORUKA

Sramota u Čavoglavskoj ulici: Grafit prikazuje ‘srpsko obiteljsko stablo‘ s obješenim članovima

‘Ne možete prešutjeti partizanski otpor fašizmu u obrazovanju, u politici, u uništavanju spomenika. A onda očekivati hrabre generacije‘
Sramotni grafit u Čavoglavskoj ulici u Zagrebu

Nakon što je nekolicina huligana u četvrtak u zagrebačkoj Kustošiji zgrozila cjelokupnu javnost strašnim transparentom kojim su pozivali na govor mržnje i nasilje prema srpskim ženama i djeci, nova, jednako gnjusna poruka pojavila se u novozagrebačkom naselju Sveta Klara.

Riječ je o grafitu koji prikazuje "srpsko obiteljsko stablo" na kojemu su njegovi članovi - obješeni.

- Kakvi uzori, takva mladost. Ne možete prešutjeti partizanski otpor fašizmu u obrazovanju, u politici, u uništavanju spomenika... A onda očekivati hrabre generacije - napisali su iz Srpskog narodnog vijeća kraj fotografije spomenute poruke koju su u nedjelju objavili na Twitteru.

- Sv. Klara, Čavoglavska ulica, ulaz kod dječjeg igrališta i na gradske vrtove gdje će se Milan Bandić u ponedjeljak družiti s vrtlarima! Dosta je! Stop mržnji i nasilju - objavila je na svom Facebook profilu i aktivistica Gordana Orsag Pasanec iz Udruge građana Siget.

Podsjetimo, nakon sramotnog slučaja u Kustošiji, u subotu je i u Borovju osvanula degutantna poruka upućena Srbima na kojoj je pisalo: "U Vukovaru hrvatskome gradu, gradu mnogi četnici su ostavili bradu. Sve ćemo vam prste slomit', a ne samo tri. Ubi Srbina".

Policija je u vezi incidenta u Kustošiji dosad pritvorskom nadzorniku predala šest osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 15:44