OKRŠAJ

Stari policijski znanac nasrnuo na policajca ispred postaje: Drugi pristigli u pomoć kolegi, a onda je uslijedio kaos

Nedavno je V. K. osuđen na godinu i pol zatvora od čega pola godine mora provesti iza rešetaka

Policija, Ilustracija

 Croipix

Stari policijski znanac V. K. (58), koji je svojedobno punio novinske članke crne kronike kao dio razbojničke bande ubijenog Tvrtka Tomičića, ponovno je upao u probleme sa zakonom. Ni manje ni više nego se uhvatio u koštac s policajcima u I. policijskoj postaji u Grgurovoj ulici u Zagrebu.

On je, naime, 22. travnja u 8.56 sati došao pred zgradu policije. Prišao je policajcu koji je radio na osiguranju zgrade policije žaleći se na potvrdu koju je ranije dobio u policijskoj postaji. Čuvši to, policajac ga je uputio na Službu za upravne poslove u obližnjoj Petrinjskoj ulici pa se V.K. dodatno uzrujao negodujući i glasno vičući da želi ući u zgradu. Potom je u 9.07 sati odlučio nasrnuti na policajca tako što ga je počeo gurati prema ulazu u policijsku postaju. I uspio je u tome pa je nakon toga u hodniku zgrade pokušavao ući u prostoriju šefa smjene.

Iako mu je policajac s vanjskog osiguranja izdao naredbu da prestane s narušavanjem javnog reda i mira, uzrujani muškarac je nastavio s galamom te je usput uhvatio policajca s obje ruke za prsa. Gurao ga je tako u unutrašnjost postaje pa je policajac pozvao pojačanje. Dvojica policijskih službenika su odmah pristigla – jedan je V.K. uhvatio za lijevu ruku, no građanin je pružao aktivan otpor pa su on i policajac pali na tlo. Tom je prilikom policajac zadobio tešku ozljedu u vidu podljeva i subkapitalnog prijeloma pete kosti zapešća desne šake. Na kraju su druga dva policajca uhvatila muškarca za obje ruke koje su mu savinuli na leđa te su stavili lisice.

Umjesto kao slobodan čovjek, kao što je ušao u policijsku postaju, stari policijski znanac je zaradio lisice i dvije kaznene prijave – za nanošenje teške tjelesne ozljede policajcu te za prisilu prema službenoj osobi.

Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu, a povodom optužnice zagrebačkog tužiteljstva, nedavno je V. K. nepravomoćno osuđen na djelomično uvjetnu kaznu. Točnije, osuđen je na godinu i pol zatvora od čega pola godine mora provesti iza rešetaka dok je (pre)ostali dio kazne od godine dana s rokom kušnje na četiri godine. Ali to nije sve. Sud mu je izrekao i sigurnosnu mjeru obveznog psihijatrijskog liječenja.

Na suđenju se posuo pepelom. Priznao je krivnju i pokajao se.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 08:20