UDAR LOKOMETIVE

ŠTO JE UZROKOVALO TRAGEDIJU KOD ZAPREŠIĆA? Vozačica nije bila pod utjecajem alkohola, ali već sada je jasno da je njezina verzija priče 'pala u vodu'

 
 CROPIX

Prema prvim rezultatima očevida zvučno-svjetlosna signalizacija na pružnom prijelazu Brdovec na kojem se u nedjelju u 20.20 sati odgodila nesreća u kojoj je smrtno stradala Anita B. (27) bila je ispravna, iako je vozačica tvrdila da nije čula zvučna i vidjela svjetlosna upozorenja.

To su utvrdili i policija i stručnjaci iz HŽ-a po nalogu zamjenice općinske državne odvjetnice koja je rukovodila očevidom, pa je tako "pala" u vodu verzija vozačice, jedne od dviju sestara blizanki da nije čula ni vidjela upozorenja za nailazak lokomotive.

Sustav upozorenja, čak u slučaju da je bi bio u kvaru, obavijestio bi automatski stanicu u Savskom Marofu i upozorio na obvezu zaustavljanja strojovođi, ali takvog upozorenja nije bilo.

Međutim, osim zvučno-svjetlosne signalizacije postoji i tzv. Andrijin križ i znak STOP obaveznog zaustavljanja koji obvezuje vozača da zaustavi vozilo i provjeri može li sigurno prijeći prugu vozilom.

Zašto to 25-godišnja vozačica Mercedesa A klase sisačkih oznaka nije učinila nije poznato, a možda je očekivala da obzirom da nema putničkog prijevoza, da neće naići vlak.

Lokomotiva vlaka udarila je točno iza vozača gdje je sjedila Anita B. koja je ostala na mjestu mrtva, tako da unatoč tome što je Hitna pomoć na mjesto nesreće stigla za pet minuta više joj nije bilo pomoći.

Vozačica i njezina sestra blizanka su lakše ozlijeđene, a kako smo doznali vozačica nije bila pod utjecajem alkohola, te će protiv nje biti podnesena kaznena prijava redovnim putem.

Da tragedija bude još veća, nesreća se dogodila na povratku od sestre poginule putnice koja je bila sa sestrama blizankama kod nje u posjeti, a na mjesto nesreće je kasnije došao i suprug stradale putnice koji je doživio živčani slom, a na mjesto nesreće došla je i sestra poginule.

Istraga tek treba utvrditi okolnosti nesreće u kojoj je lokomotiva udarila u osobni automobil u kojem je smrtno stradala putnica u Mercedesu sisačkih oznaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:24