TUŽAN DAN

STOTINE ISPRATILE IVONU SREĆKOVIĆ Obitelj i prijatelji oprostili se od 15-godišnje djevojke

 Ivica Galović / Pixsell

Ivona Srećković (15), jedna od tri djevojke stradale prošlog četvrtka u nesreći u Slavonskom Brodu, pokopana je danas na Gradskom groblju u Novoj Gradiški.

Od Ivone su se oprostili roditelji, najbliža rodbina, prijatelji i učenici iz Ivoninog razreda i srednje poljoprivredne škole Matija Antun Reljković, te više stotina Novogradišćana i Brođana.

Podsjetimo, tri učenice Srednje škole Matija Antun Reljković nastradale su kao žrtve vožnje 20-godišnjeg Denija Župana iz Podvinja, koji je vozeći očev BMW, kojeg po zakonu nije smio voziti, u gusto naseljenoj ulici, gdje se nalaze i osnovna i srednja škola, izletio s ceste i pregazio tri djevojke, koje su par minuta ranije krenule svojim kućama nakon poslijepodnevne nastave.

UMRLA TEŠKO OZLIJEĐENA DJEVOJČICA Roditelji donirali njene organe, vozaču (20) prijeti osam godina zatvora

Mladić je vozilom prvo udario u djevojke, pri čemu su njihova tijela završila na nogostupu i uz cestu, a jedna je djevojka završila pet metara dalje od mjesta udara.

Nakon toga automobil je udario u suterenski prozor obiteljske kuće u Cankarevoj ulici te se odbio od kuće i završio na cesti usput iščupavši čempres iz zemlje.

Županu je određen jednomjesečni pritvor, a sada će odgovarati i za smrt jedne djevojke. Za ovakvo kazneno djelo predviđena je kazna zatvora u trajanju od jedne do osam godina.

Ivona Srećković (15) izgubila je u nedjelju svoju najveću životnu bitku. Posljedice prometne nesreće u kojoj je skupa sa svojim školskim prijateljicama Anamarijom S. (16) iz Magić Male i Margaretom S. (15) iz Slavonskog Broda te zadobila brojne teške ozljede , od kojih je najteža bila ona u području glave, bile su kobne za mladu djevojku.

'SRETNI SMO JER JE MOJA SESTRA BOLJE, ALI STREPIMO ZA DRUGE DJEVOJKE' Brat stradale Anamarije S.

Ivona je od samoga početka bila u najkritičnijem stanju. I dok se stanje Anamarije i Margarete proteklih dana djelomično stabiliziralo, pa su povremeno bile i pri svijesti, u Ivoninom slučaju situacija je svo to vrijeme bila iznimno kritična i nestabilna.

Njezino mlado tijelo nakon tri dana izgubilo je borbu, a u velikoj tuzi, muci i žalosti njezina se obitelj odlučila na veliki, nesebični i humani čin doniranja Ivoninih organa.

Na Facebooku se pojavila i grupa 'Anamaria, Ivona i Margareta - cijela Hrvatska je uz vas', u kojoj podršku i vjeru u oporavak pružaju svi građani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 05:23