NEPAŽLJIVA VOŽNJA

STRAŠNI SUDAR DVAJU JET-SKI PLOVILA NA JADRANU Na iznajmljenim skuterima sudarili se dva mlada Nijemca, jedan slomio zdjeličnu kost, a drugi nogu

 Bozidar Vukicevic / CROPIX, ILUSTRACIJA

U sudaru dvaju jet-ski plovila koji se dogodio u ponedjeljak oko 12,40 sati u akvatoriju ispred Tribunja, 500 metara od glavnog lukobrana, dva mlada njemačka državljanina zadobila su teške ozljede. Jedan vozač 'skutera', a riječ je 21-godišnjem njemačkom mladiću A.P slomio je zdjeličnu kost, dok je vozač drugog 'skutera – 18-godišnji Nijemac L.T. zadobio težak lom noge.

Dojavu o ovoj pomorskoj nesreći već u 12,45 posredstvom Županijskog dojavnog centra 112 Šibenik zaprimila je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci. Ona je, pak o nesreći obavijestila Lučku kapetaniju Šibenik koja je svojim gliserom na poziciju nesreće već u 13,25 sati dovezla šibensku Službu Hitnu medicinske pomoći. Teško ozlijeđenim mladim Nijemcima 'Hitna' je pružila prvu liječničku pomoć te su prevezeni u šibensku Opću bolnicu. Oba su operirana i izvan su životne opasnosti.

Očevidnim radnjama Lučke kapetanije Šibenik utvrdit će se uzrok ove pomorske nesreće, kao i odgovornost njihovih sudionika. Inače, na poziciji nesreće nije uočeno onečišćenje mora.

Inače, kako smo neslužbeno doznali ova dvojica mladih Nijemaca su prijatelji i zajedno ljetuju u Vodicama. Jet-skijeve zajedno su iznajmili na sat vremena na plaži hotela Olympia, kod tvrtke iz Zaboka koja ima podkoncesiju za iznajmljivačku djelatnost jet-skijeva'. Zanimljivo je da unatoč žestokom sudaru oba plovila nisu pretrpjela veća oštećenja. Po svemu sudeći do sudara je došlo uslijed nepažnje vozača, ali i velike brzine ovih 'skutera' koji potegnu i do 60 milja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 01:15