OKRUTNI OBITELJSKI ZLOČIN

STRAVIČAN KRAJ ISTRAGE O MRTVOJ ŽENI U ŠIBENSKOJ ZGRADI Sin (28) je ubio majku (60) šakama: 'Oduvijek su se čudno ponašali, baš s nikim nisu pričali'

 
Zgrada u šibenskoj gradskoj četvrti Baldekin u kojoj je u četvrtak preminula ženska osoba. Još uvijek se utvrđuje je li u pitanju bila nasilna smrt.
 Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Šibenski kriminalisti završili su u petak istražne radnje oko smrti 60-godišnje Šibenčanke, koju je njezin brat u besvjesnom stanu pronašao u četvrtak u stanu na prvom katu šibenskog nebodera na Baldekinu.

- Za teško ubojstvo svoje majke, osumnjičen je 28-godišnji sin . Naime, utvrđeno je da su se njih dvoje u jutarnjim satima u stanu u kojemu su zajedno živjeli, najprije verbalno i potom fizički sukobili. Tom prilikom je sin šakama majci zadao više udaraca po tijelu i u glavu, uslijed čega je ona preminula – kazala nam je Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske.

A to su, doznajemo, pokazali i rezultati obdukcije koja je obavljan na Odjelu patologije šibenske bolnice. Protiv osumnjičenika podnesena je kaznena prijava za kazneno djelo teškog ubojstva, te je predan pritvorskom nadzorniku PU šibensko-kninske. Do kraja bit će priveden i ispitan na Županijskom državnom odvjetništvu.

Inače, nakon dojave, ekipa Hitne pomoći zatekla je 60-godišnjakinju u četvrtak u 9,55 sati u stanu u teškom i besvjesnom stanju, ali je u tom trenutku još bila živa. Liječnički tim ju je pokušao reanimirati, ali bezuspješno, te je njezina smrt konstatirana u 10,15 sati. Na mjestu događaja, stigla je i policija, te u stanu zatekla i 28-godišnjeg sina preminule žene.

Kako smo već pisali o ovom slučaju, i majka Rosa i sin Berto bili su psihički bolesnici te su se u nekoliko navrata liječili na Odjelu psihijatrije šibenske Opće bolnice.

Premda su majka i njezin izvanbračni sin zajedno u ovom stanu na prvom katu zgrade živjeli dugi niz godina, ispričali su nam stanari ovog nebodera, čudno su se ponašali i nisu baš s nikim komunicirali. Stanari s katova poviše njih često su mogli čuti žestoke svađe majke i sina.

Kao i brojnim slučajevima do sada, neizbježno je pitanje - je li su i u ovome zakazale relevantne institucije. Znalo se da se radi o psihički poremećenim osobama, koje su se zajedno živjeli u narušenim međusobnim odnosima, svakodnevno se svađajući, a ne treba isključiti mogućnost da je i prije ovog kobnog događaja i do sada dolazilo do fizičkog obračuna između majke i sina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:04