OKANAČANA ISTRAGA

STRAVIČAN ZLOČIN U Splitu protiv oca podignuta optužnica za silovanje kćeri, majka kriva zbog zataškavanja cijelog slučaja

Županijski sud Split
 Hanza Media

Zbog kaznenog djela rodoskvrnuća Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv 52-godišnjaka kojeg se tereti da je imao spolne odnose sa svojom malodobnom kćeri, piše Slobodna Dalmacija.

Na optužnici se našla i 43-godišnja majka djevojke koja je imala saznanja što se događa, ali je sve to zataškavala, te je time terete za neprijavljivanje kaznenog djela, piše Slobodna Dalmacija.

Cijela priča se počela otkrivati krajem studenog prošle godine kada su splitski policajci priveli bračni par na ispitivanje za krimen koji su počinili nad svojom 17-godišnjom kćeri.

Kako stoji u optužnici, nakon provedene istrage, okrivljenika se tereti da je tijekom kolovoza 2016. godine, htijući se spolno zadovoljiti, uporabom sile počinio navedeno kazneno djelo na štetu djeteta u stanu na području Županije splitsko-dalmatinske, a oštećenica je zbog doživljene traume hospitalizirana. Okrivljenicu se tereti da, iako je znala kako je član obitelji počinio teško kazneno djelo na štetu djeteta i kako bi prijavljivanjem bilo moguće puno lakše otkriti kazneno djelo i počinitelja, to kazneno djelo nije prijavila do dana uhićenja počinitelja.

Nakon podizanja optužnice Županijsko državno odvjetništvo predložilo je produžetak pritvora za okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela s obzirom da žive u zajedničkom domaćinstvu. Inače kazna za ovo kazneno(ne)djelo je predviđena i do deset godina zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 06:42