ZAPALIO STAN I POBJEGAO U NJEMAČKU?

STRAVIČNI DETALJI ZLOČINA U RIJECI Mumificirani leš vlastite majke dvije godine je držao na trosjedu pod gomilom smeća zbog jednog jedinog razloga

Ilustracija
 CROPIX

Nakon što je u stanu u Ulici Tina Ujevića u Rijeci, što ga je prije desetak dana poharao požar, pronađeno tijelo koje najvjerojatnije pripada 70-godišnjoj M. U., policija pokušava složiti cijeli mozaik ovog strašnog događaja, piše Novi list.

Od požara u stanu izgubio se trag i njenom sinu, 42-godišnjem Fabianu U., za kojeg se pretpostavlja da je u međuvremenu pobjegao u Njemačku gdje se i rodio. Vjeruje se da je on i podmetnuo požar u stanu, ili barem omogućio da se on razbukta, prije no što je nestao.

Koliko je žena ležala mrtva u stanu, još nije precizno utvrđeno, no pretpostavlja se da je preminula barem prije dvije godine, a maksimalno prije pet.

Trenutno se doima najvjerojatnijim da je njena smrt nastupila u 2015. godini, što bi značilo i da je barem dvije godine žitelj Srdoča držao u stanu tijelo svoje mrtve majke. Oni koji su je poznavali navode da je nesretna žena bila gluhonijema i, kad su je zadnji put vidjeli, teško pokretna.

Susjedi tvrde kako u pozadini ovog zločina leži njemačka mirovina koju je M. U. dobivala, a koju je podizao njezin sin.

Dosadašnji nalazi istražitelja govore da vjerojatno nije riječ o ubojstvu, nego je žena preminula prirodnom smrću. No, vjerojatno nakon toliko vremena i stanja tijela i neće biti moguće utvrditi sve ono što bi se u 'normalnim' okolnostima utvrdilo.

Postavlja se pitanje zašto je Fabijan U. kojeg susjedi opisuju kao osobenjaka, nezaposlenog i razvedenog, čovjeka sklonog skupljanju smeća u kući, uživanju droge i alkohola, sam podmetnuo požar u stanu što je glasio na njegovu majku.

Jedna od spekulacija jest da je moguće da je on imao informacije da je skrivanje mrtve majke došlo u opasnost da bude otkriveno pa je odlučio izazvati požar u stanu koji će progutati i njegovu mamu.

Njezino mumificirano tijelo pronađeno je na trosjedu, pod gomilom deka i smeća, piše Novi list.

Kako to da je tijelo žene pronađeno minimalno dvije godine nakon što je nestala, pitanje je za sebe, ali upućeni u slučaj navode nam da je tome pridonio njen sin, koji je zavlačio nadležne službe i institucije, govoreći i policiji da vjerojatno otišla u mjesto kod Karlobaga, odakle je rodom. Vrijeme je prolazilo, žena kao da je propala u zemlju, sve dok nije krenulo čišćenje stana nakon požara...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 19:07