ODGODA

SUD PROVJERAVA JE LI 'VIDOVNJAKINJA' IMALA IZLJEV KRVI U MOZAK Majci psihički bolesnog sina uzela 681.000 kn: 'Skinut ću mu uroke čišćenjem novčanica'

Pokušava se doći i do kćeri optužene, ali u bazi podataka MUP-a nema osobe s njenim imenom
 Bruno Konjević / CROPIX

Nakon što se prokazana vidovnjakinja Hasiba Hopić (61), majka 11-ero djece, u veljači ove godine prepuna straha pojavila na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu gdje joj je počelo suđenje za prevaru i pranje novca, na drugo ročište nije došla zbog “izljeva krvi u mozak radi kojeg je bila hospitalizirana dva tjedna”.

S obzirom na to da se sudu nije ispričala već ju je dopisom poslanim faksom ispričala prijateljica uz opasku da joj je “nakon otpuštanja na kućnu njegu naloženo strogo mirovanje”, sudac je naložio Hasibinoj odvjetnici da dostavi medicinsku dokumentaciju koja će se vještačiti radi “ocjene (ne)sposobnosti pristupa na raspravu”. U slučaju da vještak utvrdi da je bila sposobna doći na sud, Hasiba će biti privedena na iduću raspravu i platit će troškove dovođenja.

Sud pokušava doći i do Hasibine kćeri Hamide Mujić, ali iz izvješća policije proizlazi da na prijavljenoj adresi na Ferenčici ne stanuje nitko, a usto u MUP-ovoj bazi podataka ne postoji osoba s njezinim imenom i prezimenom.

Hasibin krimen datira od rujna 2015. i “težak” je 681.000 kuna, kada se na Zrinjevcu predstavila Štefi Š. kao vidovnjakinja koja može skinuti prokletstvo i izliječiti njezina psihički bolesnog sina. A da bi to njezino skidanje uroka “upalilo”, uvjerila je Štefu da joj “mora očistiti sav novac”. Vjerujući da joj Hasiba govori istinu, Štefa je krenula s “čišćenjem” gotovine pa joj je ukupno dala 681.056,22 kune. Pritom su izmijenile 158 telefonskih poziva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 11:20