SUD U ŠIBENIKU

SUĐENJE HORVATINČIĆU Odbijen zahtjev Tužiteljstva o izuzeću sutkinje Maje Šupe

 Nikolina Vuković Stipaničev / CROPIX

Odbijen je zahtjev tužiteljstva i opunomoćenika talijanske obitelji o izuzeću sutkinje Maje Šupe u daljnjem sudskom postupku na šibenskom Općinskog sudu protiv zagrebačkog poduzetnika Tome Horvatinčića, optuženom da je skrivio pomorsku nesreću u kojoj je poginuo talijanski bračni par Francesco i Marinella Salpietro.

Uz obrazloženje da je zahtjev neosnovan jer da nisu dokazane okolnosti koje bi dovele u sumnju nepristranost sutkinje, odluku je donijela predsjednica Općinskog suda u Šibeniku Iris Živković, doznajemo u Općinskom državnom odvjetništvu.

Za podsjetnik je izuzeće sutkinje Maje Šupe na posljednjem ročištu ponovljenog suđenja Horvatinčiću zatražila u ime tužiteljstva – državna odvjetnica Irena Senečić, a tom zahtjevu pridružio se i zagrebački odvjetnik Ognjen Frangeš, zastupnik djece stradalog bračnog para.

Oni su naveli kako je sutkinja Šupe iskazala pristranost u korist optuženika, te istaknuli kako sutkinja nije dozvolila svjedočenje sudskog vještaka Jurice Peše, kao ni njihov prijedlog da se pregleda skica pomorske nesreće koju je osobno Horvatinčić nacrtao u istražnom postupku odmah nakon nesreće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 13:32