AGRESIVNI GRUBIJAN

SUSJEDU PREMLATIO, A MALU MACU UBIO CIGLOM Slučaj zgrozio Osijek: 'Jesam li ti rekao da te ne želim više ovdje vidjeti!'

Sude mu za fizički napad na susjedu i njezino mače, koje je od udarca ciglom uginulo
 Foto: Pixabay

Zbog fizičkog napada na susjedu i njezino tromjesečno mače, koje je od posljedica udaranja uginulo, na Općinskom sudu u Osijeku sudi se 64-godišnjem Osječaninu.

On je, naime, u kolovozu prošle godine istukao svoju susjedu, a njezinog mačića pogodio ciglom zbog čega mu je Općinsko državno odvjetništvo na teret stavilo dva kaznena djela - prijetnja ubojstvom i ubojstvo životinje bez opravdanog razloga.

On pak smatra da nije kriv niti za jedno kazneno djelo. Prema optužnici on je u jednom trenutku s leđa prišao ženi koja je u zajedničkom dvorištu prostirala rublje kazavši joj: „Jesam li ti rekao da te ne želim više ovdje vidjeti!“, a onda je uzeo ciglu i bacio je na tromjesečnog mačića, koji se nalazio pokraj svoje vlasnice.

Pogodio ga je stražnji dio tijela, uslijed čega mu je slomljena lijeva butna kost. To mu nije bilo dovoljno, pa je, tereti ga se, susjedu uhvatio za vrat i nekoliko je puta udario šakom u glavu, a onda je odgurnuo od sebe pri čemu je pala na betonsku podlogu. Prijetio joj je i da će je zadaviti.

Jedan od susjeda koji je napadnutu ženu odvezao u bolnicu za optuženoga je kazao da je „vrlo opasan i sklon nasilju, ali ja ga se ne bojim.“ Dodao je i da osobno smatra kako je razlog napada stan u kojem žena živi.

- Mislim da je razlog napada stan za koji su, mislim, zainteresirana njegova braća, pa on želi da žena proda stan, rekao je svjedok.

Optuženi je inače na Prekršajnom sudu u Osijeku oslobođen sumnji da je napao susjedu. DORH za njega traži jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, uvjetno na tri godine. Kaznenu prijavu protiv njega podnijela je i Udruga 9 života čiji su se volonteri brinuli o mačiću i pokušavali mu spasiti život.

Od 64-godišnjaka traže i naknadu troška od 900 kuna za liječenje i operaciju mačića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 07:27