POKUŠAJ PLJAČKE BANKOMATA

Svjedoci noćne eksplozije u mjestašcu kod Zaprešića: ‘Iskočila sam iz kreveta, odmah mi je bilo jasno što se dogodilo‘

Nepoznati počinitelj ili više njih pokušali su orobiti bankomat RBA banke pa su usput raznijeli i trgovinu
Raznesen bankomat
 Ranko Suvar/Cropix/dvd Zdenci BrdoveČki

Strašna detonacija probudila je iz sna u srijedu oko 1.30 sati poslije ponoći stanovnike Prigorja Brdovečkog nadomak Zaprešića, zbog čega su naposljetku morali intervenirati policajci, ali i vatrogasci.

Naime, nepoznati počinitelj ili, pak, više njih pokušali su, prema trenutno dostupnim informacijama, orobiti bankomat RBA banke koji se nalazi u sklopu trgovine u Zagrebačkoj ulici. No, u jednom trenutku u prodajnom prostoru je, nakon detonacije, izbila vatrena stihija koja je u samo nekoliko minuta poharala unutrašnjost te je nastala velika materijalna šteta.

image
Nepoznati počinitelji pokušali orobiti bankomat
Ranko Suvar/Cropix

Sreća u nesreći je da ozlijeđenih osoba nije bilo s obzirom na to da se sve odvijalo u gluho doba noći u mirnom mjestašcu, a lokalni vatrogasci su buktinju vrlo brzo stavili pod kontrolu i ugasili.

Policijskim očevidom koji je na mjestu događaja potrajao gotovo cijeli dan nastoje se utvrditi sve okolnosti koje su prethodile eksploziji i požaru, a ne može se isključiti ni da je djelić lopovske akcije snimila i nadzorna kamera koja je na samom uglu zgrade iznad bankomata, premda su mještani uvjereni da je ona onesposobljena netom prije nego što su krenuli u bankomat-akciju.

image
Nepoznati počinitelji pokušali orobiti bankomat
Ranko Suvar/Cropix

Policijska ekipa za očevid temeljito je izuzimala sve tragove koji bi im eventualno mogli pomoći u rješavanju slučaja i koji bi ih povezali s noćnim kršiteljima zakona.

Ispitivanja policajaca

- Jaka eksplozija me probudila iz sna te sam iskočila iz kreveta. Prvo smo pomislili da nije možda sudar vozila jer smo tik uz glavnu cestu. Međutim, ubrzo smo kroz prozor vidjeli plamen i dim da sukljaju iz trgovine pa nam je odmah bilo jasno da je netko raznio bankomat.

image
Nepoznati počinitelji pokušali orobiti bankomat
Ranko Suvar/Cropix

Prije detonacije nismo čuli nikakvo komešanje ni glasove, ali ni nakon da se netko brzo udaljava vozilom u noć. Kad je eksplodiralo, počela su pucati stakla i nastala je čudna buka. Požar je kod bankomata postajao sve jači i jači, a vatrogasci i policija su vrlo brzo došli. Uznemirila se cijela ulica, vjerujte mi - rekla je za Jutarnji jedna mještanka koja živi u neposrednoj blizini trgovine.

Druga susjeda kaže da je trgovina normalno radila do 20 sati u utorak, a na bankomat rijetko kasno navečer svraćaju ljudi.

- Ovo je prvi put da smo takvo što doživjeli. Bankomat je tu nekih pet, šest godina otprilike. A prostor trgovine je u najmu Nataše J., kćeri načelnice Općine Marija Gorica, i koja vodi trgovinu mješovitom robom. Jako draga ženica i nadasve vrijedna i nadam se da će se uspjeti nekako obeštetiti. Pa sve joj je unutra uništeno.

image
Nepoznati počinitelji pokušali orobiti bankomat
Ranko Suvar/Cropix

Policajci su obilazili redom sve kuće po mjestu i raspitivali se jesmo li što vidjeli ili uočili čudno. Načuli smo da novac iz bankomata nije ukraden i da je lopovima akcija propala, ali treba pričekati što će reći policija. Dobro da nitko nije poginuo jer u kasnim satima se tu povremeno zna okupljat mladež te se družiti uz cigarete i alkohol - zaključila je mještanka.

Pripreme razbojnika

Pokušali smo stupiti u kontakt i s Natašom J. i njezinom majkom. No, u restoran-izletištu gdje je Nataša J. odgovorna osoba, nakon što smo rekli zašto zovemo, odgovorili su nam da ju možemo kontaktirati tek u četvrtak ujutro, a u Općini Marija Gorica njezine majke nije bilo i tamo su nam kratko napomenuli da je "od načelnice kćer imala tu nevolju", uputivši nas na restoran-izletište.

image
DVD ZDENCI BRDOVEČKI

Ono što je sigurno jest da su lopovi neko vrijeme obilazili bankomat i trgovinu i temeljito proučili okolicu te ulice kako bi se što uspješnije udaljili u nepoznato s plijenom koji su planirali otuđiti.

image
Ranko Šuvar/Cropix
image
DVD ZDENCI BRDOVEČKI
image
Požar dućana
Dvd Zdenci Brdovečki
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 20:43