EKSPLOZIJA KOD ZADRA

Svome bratu zbog obiteljskih razmirica bacio eksplozivnu napravu pred kuću?

 Tomislav Kristo / CROPIX

Ispred obiteljske kuće na obali dr. Franje Tuđmana u Turnju pokraj Zadra, u ponedjeljak navečer bačena je improvizirana eksplozivna naprava. U eksploziji nitko nije ozlijeđen, a policija još utvrđuje motive ovog napada koji je uzbunio mještane.

Prema prvim informacijama iz zadarske policije, zasad su za bombaški napad osumnjičena dvojica muškaraca iz okolice Biograda koji se od jutarnjih sati nalaze u zadarskoj policiji na kriminalističkoj obradi.

- Očevidom je utvrđeno da je nepoznati počinitelj ispred dvorišta obiteljske kuće bacio improviziranu eksplozivnu napravu, a u eksploziji su oštećena dvorišna vrata. U tijeku je kriminalističko istraživanje nad dva muškarca iz okolice Biograda u dobi od 26 i 29 godina, koje se dovodi u vezu s navedenim događajem - kazao je Elis Žodan, glasnogovornik zadarske policije koja je sinoć na mjestu događaja obavljala očevid do kasnih večernjih sati. Od siline eksplozije koja je oko 20 sati odjeknula ispred dvorišnih vrata obiteljske kuće u vlasništvo 56-godišnjeg S. B. oštećena je vanjska ograda.

- Ne želimo o tome govoriti, pustite nas na miru - kratko su poručili, a o misterioznom incidentu jučer nisu htjeli govoriti ni Turanjci, iako su svi bili prestrašeni eksplozijom. Neslužbeno doznajemo da je riječ o obiteljskim razmiricama. Navodno je eksplozivnu napravu zbog prijašnjih sukoba jedan brat drugom bacio ispred kuće.

- Taman sam spremala večeru kada je zagrmilo. Detonacija je bila jaka pa su suprug i otac odmah izašli iz kuće kako bi shvatili o čemu se radi. Vidjeli su da nema ozlijeđenih i to je sve što vam mogu kazati - kazala je prva susjeda obitelji ispred čije je kuće bačena bomba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 12:12