PALI KRIJUMČARI

Tajna kamiona u Svetoj Nedelji: Tri 60-godišnjaka pripremala i pakirala 5 tona duhana za preprodaju

Duhan je bio pakiran u 33 kartonske kutije te smješten na 11 paleta. Nije imao markice Ministarstva financija
 PU zagrebačka

Zagrebačka policija uhitila je trojicu hrvatskih državljana starijih od 60 godina zbog pokušaja krijumčarenja 5 tona duhana.

Kako je pokazalo kriminalističko istraživanje, osumnjičeni muškarci (u dobi od 61, 62 i 66 godina) kupili su na ilegalnom tržištu od nepoznate osobe 5.022 kilograma duhanske sirovine, koju su skrivali u teretnjaku.

Naime, u petak su zagrebački policajci na području Svete Nedelje u mjestu Jagnjić Dol uočili teretno vozilo marke Mercedes u dvorištu obiteljske kuće. Stražnja rampa na teretnom vozilu bila je spuštena, a u tovarnom prostoru se nalazilo više kartonskih kutija složenih na paletama. Bile su oblijepljene crnom plastičnom folijom.

image
PU zagrebačka
image
PU zagrebačka
image
PU zagrebačka
image
PU zagrebačka

Vozilo je bilo u vlasništvu trgovačkog društva iz Slovenije, a koristio ga je 62-godišnjak. U Carinskoj upravi roba je izvagana te je utvrđena ukupna masa djelomično usitnjenog duhana u listu koja iznosi 5.022 kilograma.

Duhan je bio pakiran u 33 kartonske kutije te smješten na 11 paleta. Nije imao nadzorne markice Ministarstva financija Republike Hrvatske te nije posjedovao popratnu dokumentaciju o porijeklu proizvoda. Kupljeni duhan planirali su dalje preprodavati.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku.

image
PU zagrebačka
image
PU zagrebačka
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 17:19