I TO SE DOGAĐA

TERETNJAKU U VOŽNJI OTPAO KOTAČ PA ODLETIO U SUHO RASLINJE Šibenska policija otkrila uzroke požara koji je zaprijetio kućama

Ilustracija
 Nikolina Vukovic Stipanicev / HANZA MEDIA

Šibenska policija otkrila je uzroke požara koji je u četvrtak u 12,30 sati izbio na otvorenom prostoru u mjestu Grabovci, u zaleđu Vodica, a koji je u jednom trenutku zaprijetio i tamošnjim kućama.

Naime, policijskim očevidom je utvrđeno da je požar izazvan neispravnošću teretnog vozila zagrebačkih registracijskih oznaka, a kojim je državnom cestom Šibenik – Stankovci (benkovačkom cestom) upravljao 29-godišnji vozač. Prema policijskim navodima, uzrok požara je iskrenje na stražnjem kotaču tegljača. Uslijed iskrenja, kotač je otpao s kamiona i s ceste odletio u petnaestak metara udaljeno suho raslinje, nakon čega je izbila vatra.

Požar je ugašen oko 17 sati, a izgorjela je suha trava, nisko raslinje te trup drvene jedrilice stranih oznaka zasad nepoznatih vlasnika.

U seriji vatrenih stihija koje su ovo ljeto pogodile šibensko područje, ovoj je prvi požar za koji je policija utvrdila uzroke njegova izbijanja. Kod svih ostalih, u policiji su uopćeno navodili kako je uzrok otvoreni plamen ili, pak, da je isključen tehnički uzrok izbijanja požar, dakle, bez konkretnih podataka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:38