VOZAČ PRIVEDEN

TRAGEDIJA U RIJECI Audijem projurio kroz crveno, usmrtio dvojicu pješaka pa pobjegao

Sibenik, 080213.Veceras nakon 18 sati je doslo do ozbiljne prometne nesrece u Sibeniku. Vozac Mercdedesa oborio je pjesake na pjesackom prijelazu u ulici Ante Supuka ispred ulaza u bolnicu.Na fotografiji: policijski ocevid na mjestu nesrece.Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
 Nikša Stipaničev / CROPIX

RIJEKA - Dvojica muškaraca srednje životne dobi, 50-godišnjak i 48-godišnjak s područja Primorsko-goranske županije, poginuli su u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila u noći s petka na subotu u strogom centru Rijeke.

Do nesreće je došlo u Adamićevoj ulici kod kućnog broja 26, a radi se o lokaciji u blizini Trga Republike Hrvatske, odnosno Brasserije As. Oko 2.20 sati, na pješačkom prijelazu, na dvoje pješaka naletjelo je velikom brzinom vozilo marke Audi. U stravičnom srazu, prema izjavama očevidaca, tijela stradalih odletjela su 50 metara.

Kako ističu u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, na mjestu prometne nesreće policija nije zatekla vozača. Počinitelj je pobjegao i njegovo je osobno vozilo zatečeno u Ulici Riva, u blizini zgrade riječke luke. Crni Audi imao je razbijena vjetrobranska stakla i cijeli prednji kraj te puknutu gumu, a tablica riječkih registarskih oznaka je otpala. Iako je vozač pobjegao s mjesta nesreće, policija ga je uhitila u ranim jutarnjim satima.

Kako priopćuju iz PU PG, okolnosti prometne nesreće još uvijek se utvrđuju te je u tijeku kriminalističko istraživanje nad osobom za koju se sumnja da je upravljala osobnim vozilom. Policija ne otkriva da li je vozač bio u alkoholiziranom stanju.

Centar Rijeke je, inače, u noći s petka na subotu bio pun ljudi, i pješaka i automobila, jer se slavila pobjeda NK Rijeke nad Dinamom na superkupu. Zbog očevida, promet Adamićevom ulicom bio je zatvoren do 5.30 ujutro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 15:47