TEŠKA PROMETNA NESREĆA

TRAGEDIJA U VARAŽDINU Cijela obitelj poginula u naletu vlaka!

 Željko Hajdinjak/CROPIX

VARAŽDIN - Tri osobe, među njima navodno i dvogodišnje dijete, poginule su u stravičnom naletu vlaka na automobil u varaždinskom prigradskom naselju Kučan Marof. Vlak koji je prometovao na relaciji između Varaždina i Koprivnice na prijelazu ceste preko pruge u Marofskoj ulici, na kojem nema branika i svjetlosne signalizacije, a označen je Andrijinim križem i znakom „Stop“, naletio je na osobni automobil i zatim ga gurao po pruzi još nekoliko stotina metara. Automobil je uništen do neprepoznatljivosti, a osobama koje su se nalazile u njemu nije bilo spasa.

Stravična prometna nesreća dogodila se u subotu oko 16.20 sati. Vozač osobnog automobila u kojem su se nalazile još dvije osobe nije se zaustavio na prijelazu ceste preko pruge i u tom je trenutku na njega velikom brzinom naletio putnički vlak koji je prometovao iz Varaždina prema Koprivnici.

- Udar je bio strašan. Vozač valjda uopće nije ni primjetio da je došao do pruge. Vlak je pogodio auto točno po sredini i nastavio ga gurati po pruzi još nekoliko stotina metara prije nego li se uspio zaustaviti. Stravično. Auto je potpuno uništen, do neprepoznatljivosti - ističe jedan mještanin Kučan Marofa.

Varaždinska policija potvrdila je da su se u automobilu nalazile tri osobe koje su u udaru vlaka poginule. Identitet poginulih još nije službeno potvrđen no mještani Kučan Marofa otkrili su nam da se u automobilu nalazila tročlana obitelj, muž, žena i njihovo dvogodišnje dijete, iz jednog okolnog mjesta.

Cestovno-željeznički prijelaz na kojem se dogodila nesreća je inače jedna od crnih prometnih točaka na varaždinskom području i tamo su se već znale događati teške prometne nesreće. Mještani Kučan Marofa zato su ogorčeni na Hrvatske željeznice i gradsku upravu koji već godinama obećavaju da će urediti spomenuti prijelaz.

- Cesta na kojoj se dogodila nesreće je dosta prometna i tu svakodnevno prolazi puno automobila, a i u prošlosti su se tu događale teške prometne nesreće. Gradski čelnici već godinama obećavaju da će postaviti rampu ali ništa od toga. Kao da će bankrotirati ako postave tu jednu rampu. I onda se dogodi ovako nešto. Dosta je toga bilo, postavite tu rampu - apelirao je jedan mještanin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 12:03