IGOR ŠARLIJA

'TRAŽITE MENE? EVO ME!' Osumnjičeni diler s podebljim dosjeom potajice došao u Hrvatsku, mirno ušetao u policiju i predao se

Igor Šarlija, glavni osumnjičeni u akciji Gladius 3, skrivao se u BiH, a već je bio osuđivan zbog trgovine narkoticima
 Ahmet Kalajdžić/CROPIX

Dubrovački policajci uhitili su Igora Šarliju, jednog od glavnih osumnjičenika u međunarodnoj akciji hvatanja preprodavača narkotika, koji se skrivao u BiH.

Marija Gjenero iz dubrovačke policije potvrdila je da je uhićen hrvatski državljanin (46) koji inače slovi kao jedan od glavnih osumnjičenika iz operativne policijske akcije Gladius 3.

- Uhićenik je prepraćen u Split u istražni zatvor koji je odredio USKOK temeljem kaznene prijave koju je protiv njega u svibnju podnijela dubrovačka policija. Riječ je o uspješno okončanoj međunarodnoj policijskoj operativnoj akciji u kojoj su sinkronizirano sudjelovali inspektori i policijski operativci Hrvatske, BiH i Crne Gore - rekla je Gjenero.

Ubojstvo u Neumu

Šarlija je stari znanac dubrovačke policije, osuđivan zbog zloporabe teških droga. Uhićenje se dogodilo još 18. lipnja, ali smo neslužbeno doznali da se Šarlija zapravo predao nakon što je na samo njemu poznat način uspio u Dubrovnik doći iz BiH, gdje se skrivao. Neometano je prešao poroznu državnu granicu, prošetao gradom, ušao u dvorište zgrade policije u Villi Palma i predao se.

- Evo me, došao sam se predati - rekao je Šarlija inspektorima.

Šarlija je već osuđivan s Dubravkom Šekerijom i mnogi ga smatraju njegovim sljednikom na narkosceni juga Hrvatske. Za trgovinu drogom, na višegodišnju je zatvorsku kaznu osuđivan i s Tomislavom Jurkovićem koji je lani ubijen u Neumu.

Uhićenici iz akcije Gladius 3 postali su predmet zanimanja USKOK-a jer se sumnjiče da su bili dio organiziranog zločinačkog udruženja koje je prodavalo kokain i amfetamine. Zanimljivo je da su u vremenu od početka veljače do uhićenja 21. svibnja policajci otkrili sedam njihovih kupaca i kod njih pronašli oko 40 grama kokaina te gram amfetamina. Kokain su prodavali po cijeni od 700 kuna za gram, a amfetamine 150 kuna za gram.

Pretres broda

Istražitelji pretpostavljaju da je Šarlija s uhićenim Damirom Katanićem suorganizator tog zločinačkog udruženja. Katanić je već osuđivan zbog preprodaje droga te pokušaja ubojstva. Nakon uhićenja doveden je do svog izletničkog broda Jug Dubrovnik. Tu je prisustvovao pretresu broda na kojem je policijski pas otkrio PVC vrećicu sa sadržajem za koji još nije utvrđeno čine li ga tabletice opasne sintetske droge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 09:16