INCIDENT

TRENER SRPSKIH VATERPOLISTA IZNIO PRAVU ISTINU O NAPADU HULIGANA 'Nije bilo nikakvih motki i šipki, sve je prenapuhano'

Jednom je kadetu slomljen prst, a ostali su spremni za večerašnji finale, rekao je jučer trener vaterpolista Zoran Bratuša
 CROPIX

Šestorica 15-godišnjaka u četvrtak oko 20.30 sati odlučila su otići na večeru u McDonald’s. No, umjesto klasičnog tinejdžerskog izlaska, njihova se večera pretvorila u noćnu moru. Ispred restorana u zagrebačkoj Jurišićevoj ulici dočekala ih je skupina od dvadesetak huligana koji su ih isprva vrijeđali, a poslije ih je desetak na njih i fizički nasrnulo.

Sve se, naime, dogodilo zbog jedne majice. Mladi srpski kadeti iz kluba Partizan Raiffeisen, koji u Zagrebu sudjeluju na 29. međunarodnom vaterpolskom turniru “Mali medo”, napadnuti su tu večer jer je jedan od njih nosio klupsku majicu s grbom Partizana. U obrani su zadobili lakše ozljede, a najgore je prošao 15-godišnji vaterpolist kojemu je slomljen prst. Tučnjavu je, kažu, prekinuo slučajni prolaznik nakon čega su se huligani razbježali, a igrači vratili u hostel na Šalati u kojem su boravili.

- Nije bilo nikakvih motki i šipki kako pišu mediji, samo je jedan kadet ozlijeđen, a ostali su spremni za večerašnji finale - poručio je jučer njihov trener Zoran Bratuša.

Dodao je kako je cijeli slučaj u javnosti prenapuhan te da se ovakav napad može dogoditi gdje god se nađu dvije protivničke ekipe. Demantirao je i napise srpskih medija da su roditelji zbog incidenta došli po djecu u Zagreb.

- Par roditelja je došlo, ali ne da pokupe djecu kući. Došli su oni koji su i planirali doći gledati utakmice i navijati. Momci nisu ništa govorili roditeljima, nego su oni o svemu saznali iz medija. Rekli su samo da su neki od napadača imali obilježja Dinama i Bad Blue Boysa te da su bili nešto stariji - rekao je Bratuša. Svojim igračima nije dopustio davati izjave jer su se morali pripremati za finalnu utakmicu s Mađarskom.

Na turniru, koji se održava od četvrtka, sudjeluju vaterpolisti rođeni 2001. godine i mlađi iz Mađarske, Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Svi su smješteni u hostelu Time u sklopu sportsko-rekreacijskog centra Šalata. Vlasnik hostela Roberto Bajutti kaže da u hostelu nema nikakvih incidenata te da se ekipe međusobno poznaju i zabavljaju.

- Oni su pod stalnim nadzorom policajaca iz policijske postaje u Bauerovoj. Šest policajaca ih čuva 24 sata na dan - rekao je Bajutti. Dodao je kako su Bad Blue Boysi rekli da sigurno nitko iz njihova kluba navijača nije sudjelovao u incidentu.

Slučaj je prijavljen policiji koja je uzela izjave i videosnimke s nadzornih kamera oko mjesta napada u Jurišićevoj, a detalji će se znati nakon detaljne istrage.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:21