TRI DANA BEZ TRAGA

TRI DANA BEZUSPJEŠNE POTRAGE ZA VARAŽDINSKOM DETEKTIVKOM Jedna od verzija - policajka je žrtva nasilnika osvetnika

 Željko Hajdinjak / HANZA MEDIA

Poznanici s kojima smo razgovarali tvrde da im Suzana Vugrinec nije izgledala kao osoba koja bi imala nekakvih problema i čudi ih njezin nestanak

Jedan od razloga nestanka 49-godišnje Suzane Vugrinec, policijske službenice za mladež u Službi kriminalističke policije PU varaždinske i voditeljice Županijskog tima za suzbijanje i prevenciju nasilja u obitelji te nasilja nad ženama i kaznenopravnu zaštitu djece, jest mogućnost da je nestanak povezan s poslom koji je obavljala te se provjeravaju i osobe s kojima je u posljednje vrijeme bila u kontaktu.

Za svojom kolegicom varaždinski policajci tragaju od nedjelje navečer, kada je posljednji put viđena i otkada joj se gubi trag.

Vugrinec se u nedjelju oko 19.30 sati udaljila iz svog obiteljskog doma u Trakošćanskoj ulici u Varaždinu.

Savjesna policajka

Policijski službenici još uvijek nisu isključili ni jednu mogućnost vezano uz njezin nestanak.

Potraga za njom pokrenuta je u ponedjeljak poslijepodne, no policijski službenici još nisu došli ni do kakvih indicija koje bi mogle otkriti gdje se nalazi i što se točno s njom dogodilo. Još uvijek nije pronađen ni njezin automobil. Kako neslužbeno doznajemo, pretražen je teren na kojem je posljednji put zabilježen signal njezina mobitela, no nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi istražiteljima mogli pomoći u potrazi.

Njezini poznanici, susjedi i suradnici opisuju je kao iskusnu policajku koja predano, savjesno, odgovorno i kvalitetno obavlja svoj posao, ali i kao osobu koja strogo čuva svoju intimu. - Nitko tko je s njom surađivao nikad nije imao ni najmanju zamjerku na njezin rad. Žena je stroga profesionalka, savjesna i odgovorna, izuzetno dobro educirana i zainteresirana za svoje područje rada i predana poslu. No, s druge strane, tek sad shvaćamo da o njoj privatno doslovno ništa ne znamo. Tek nakon njezina nestanka otkrili smo, na primjer, da nije udata i da živi s majkom. Iako smo bili u svakodnevnom kontaktu, ona o stvarima iz svog privatnog života, pa čak i o tim nekim, nazovimo to tako, banalnim stvarima nikad nije govorila - ističu njezini susjedi, suradnici i poznanici.

Ističu i da ih misteriozne okolnosti njezina nestanka, odnosno činjenice da ni tri dana nakon njezina nestanka još uvijek nema nikakvih indicija niti gdje se nalazi niti što se s njom dogodilo, izuzetno brinu.

- Nije izgledala kao osoba koja ima problema zbog kojih bi si mogla oduzeti život. Netko bi valjda nešto primijetio, nekakvu promjenu u ponašanju ili nešto što bi moglo upućivati na to. A i da je to slučaj, da si je doista oduzela život, dosad bi valjda pronašli barem njezin automobil i nekakve indicije ili informacije da se o tome radi. Da je negdje nenajavljeno otputovala, s obzirom na to da su vijest o njezinu nestanku objavili svi nacionalni mediji, dosad bi se valjda već javila. Najstrašnija opcija jest to da joj je netko napravio nešto nažao. S obzirom na to da se o njenom privatnom životu jako malo zna, ne zna se niti s kim se družila i s kim je kontaktirala. A u svom poslu bavila se nasiljem u obitelji i nasiljem nad ženama. Bilo je tu sigurno i teških, kompliciranih i mučnih slučajeva, a nasilje vrlo lako može eskalirati - rekao nam je jedan njezin suradnik.

Ni traga automobilu

Od kuće se udaljila u nepoznatom smjeru svojim zelenim Renault Cliom VŽ 198-HN i od tada joj se gubi svaki trag. U trenutku nestanka, žena visoka oko 160 centimetara, kestenjaste kose i zelenih očiju, nosila je zelenu vestu, plave traperice i crne kožne cipele, a oko vrata je imala zavezanu šarenu maramu. Kako smo neslužbeno doznali, prilikom odlaska od kuće u nedjelju izgledala je normalno, a iza sebe nije ostavila oproštajno pismo ili neku poruku koja bi mogla upućivati gdje se i s kojom namjerom uputila.

U međuvremenu, iz PU varaždinske apeliraju na građane koji imaju bilo kakve informacije o nestaloj da se što prije jave u najbližu policijsku postaju, na broj telefona 192 ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 08:31