NESPOSOBAN ZA RASPRAVU?

TROSTRUKI UBOJICA ODLAZI S MAJKOM U KRAPINSKE TOPLICE Vjerojatno će izbjeći i suđenje: 'Komunicirao je rukama, ali ne očekujemo previše'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 13.09.2017. u 11:45

PU šibensko-kninska / Nikolina Vuković Stipaničev / CROPIX

Boris Luketa (59) iz Primoštena, koji je osumnjičen za ubojstvo supružnika Hakije i Milke Keranović te Ivana Bajića na Brodarici u travnju ove godine, bit će prebačen u Krapinske toplice u pratnji majke nakon što je gotovo pet mjeseci odležao na šibenskoj kirurgiji, doznaje Šibenski portal.

Luketino stanje se s vremenom poboljšavalo pa je mogao donekle i komunicirati rukama, ali još uvijek ga nije ispitala policija ni državno odvjetništvo. Liječnici se nadaju kako bi terapija u toplicama mogla dati rezultate, međutim ne očekuju previše.

Luketa je još uvijek u prilično slabom stanju i pitanje je hoće li ikad biti sposoban za suđenje. Ako medicinski vještaci utvrde da je pokušajem samoubojstva nepovratno oštetio mozak, on bi mogao biti proglašen raspravno nesposobnim, odnosno mogao bi izbjeći optuženičku klupu.

Osumnjičenog za trostruko ubojstvo zbog straha od odmazde čuva policija, a isti će 'tretman' dobiti i u toplicama.

Županijsko odvjetništvo tereti Luketu da je 26. travnja oko 16,30 sati Boris Luketa ubio bračni par Milku (70) i Hakiju Keranović (74) te njihova prijatelja Ivana Bajića (65). Državno odvjetništvo navodi da je Boris Luketa, pozajmio veći novčani iznos (oko 410 tisuća eura) sinu ubijenih Kemalu Keranoviću (51). Kada je Luketa spoznao da mu Kemal unatoč proteku roka za vraćanje i nakon višekratnih traženja neće vratiti novac te da ga je na taj način prevario i izigrao, isplanirao je iz osvete ubiti Kemala Keranovića, njegove roditelje i Ivana Bajića koji se u ovaj slučaj umiješao braneći interese obitelji Keranović.

Zbog osvete, Luketa je bez valjane dozvole nabavio dva pištolja sa streljivom i došao u Brodaricu ispred kuće obitelji Keranović. Najprije je pred kućom u automobilu zatekao Ivana Bajića te u njega ispalio nekoliko hitaca usmrtivši ga na mjestu događaja. Potom je ušao u obiteljsku kuću Keranovićevi i prva dva puta puca u Kemala Keranovića, no, promašio ga je, a ovaj je uspio kroz prozor pobjeći. Potom je u kući ispalio nekoliko hitaca u Hakiju i Milu te ih također usmrtio na mjestu događaja.

Osam sati nakon počinjenog zločina, Boris Luketa je tijekom pregovora o predaji u Brodarici s policijskim specijalcima pokušao samoubojstvo, pucajući iz pištolja u usnu šupljinu.

 

Tagovi

ELIPSO

Izdvajamo