STRAŠNA TRAGEDIJA

TUGA U SLAVONIJI: ŠEST MJESECI NAKON POŽARA PRVAŠIĆ IZGUBIO BITKU Sav je bio opečen nakon što mu je majka vatru pokušala potpaliti benzinom

u krugu: vlasnik kuće
 Emica Elvedji / Hanza Media

Sedmogodišnji D.V. iz Petrijevaca u četvrtak kasno poslijepodne ipak je izgubio bitku za život u Klaićevoj bolnici u Zagrebu, piše Glas Slavonije.

Učenik 1. razreda osnovne škole u Petrijevcima je podlegao teškim opeklinama koje je zadobio u požaru obiteljske kuće 13. studenoga prošle godine.

U požaru mu je opečeno 90 posto tijela, osim vlasišta koje je zaštitila kosa koja je pritom izgorjela, a uz njega teške opekline na 30 posto tijela, odnosno na desnoj ruci, licu i prsima, zadobili su i njegov tada četverogodišnji brat, te majka (25), koja se tjednima oporavljala u KBC-u Osijek.

Najmlađi, četverogodišnji sin, koji je u trenutku izbijanja požara također bio s majkom i braćom u kuhinji, na sreću nije bio ozlijeđen.

Zbog težine ozljeda dječaci su odmah nakon požara prebačeni u Klaićevu bolnicu u Zagrebu, a Petrijevčani su znali reći da unatoč nadljudskim naporima liječnika u Zagrebu prognoze od samog početka nisu bile dobre.

Dječaci su se, naime, svakodnevno morali previjati u punoj anesteziji, a zbog tzv. opeklinske bolesti, pogotovo kod starijeg dječaka, unutarnji organi bili su izloženi mogućnostima raznih komplikacija. Neslužbeno se doznaje da je jedna od njih bila i sepsa, koja se pojavljivala u nekoliko navrata.

Liječnici su nesretnog dječaka pokušali spasiti i nedavnim presađivanjem kože preminulih osoba, naručene iz banke kože u Barceloni, no preteške su ozljede očigledno nadjačale želju malog dječaka za životom. Njegov se mlađi brat tek nedavno vratio kući s liječenja, a majka je, unatoč vlastitim ozljedama, posljednja dva mjeseca provela uz sinovo uzglavlje…

Obitelj je teškog materijalnog stanja, samo je otac zaposlen, pa je načelnik Općine Petrijevci Ivo Zelić kazao kako će im pomoći u teškim danima koji slijede, piše Glas Slavonije.

Vijest o požaru u Petrijevcima u Strossmayerovoj ulici u studenome prošle godine nemalo je potresla cijelu Hrvatsku, posebice zbog činjenice što je požar nastao kad je majka vatru u peći zalila benzinom jer je nikako nije uspijevala zapaliti. Pretpostavlja se da se upravo oko najstarijeg dječaka, koji je bio najbliže majci i peći, zbog isparavanja zapaljive tekućine stvorio velik plamen koji ga je jednostavno progutao i od čijih je posljedica nakon višemjesečne borbe u četvrtak i preminuo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 12:04