OTAC I SIN IZA REŠETAKA

TUŽITELJI OTKRILI DETALJE FILMSKE PLJAČKE U DUBROVNIKU Još se ne zna tko je misteriozni treći razbojnik u akciji u kojoj su ukrali čak 692 tisuće kuna

 Tonči Plazibat/Cropix / Screenshot

Dubrovačko Županijsko državno odvjetništvo donijelo je danas rješenje o provođenju istrane protiv oca i sina Antuna (45) i Antonia Katušića (22), koje se sumnjiči za filmsku pljačku na prostoru Zračne luke Dubrovnik.

Prema priopćenju koje su objavili na svojim stranicama, 45-godišnjak je 15. listopada zajedno sa zasad nepoznatom osobom ispred jednog restorana uzeo motocikl kojim su planirali u pljačku. Nekoliko dana kasnije, 21. listopada, krenuli su ostvarivati svoj naum. Trojac, od kojih se za nepoznatim još uvijek traka, došli su do zračne luke.

Slijedili zaštitarsko vozilo

Otac Antun ostao je stajati na parkingu ispred ulaza u glavnu zgradu i "pratio događaj" kako bi sinu i nepoznatom drugom razbojniku mogao pomoći ako nešto pođe po zlu. Za to vrijeme 22-godišnjak i nepoznati pomagač na motocikli su krenuli slijediti dostavno vozilo zaštitarske službe zračne luke.

- Od zaštitara su uz prijetnju oružjem uzeli torbu s novcem u kojoj je bilo oko 692 tisuće kuna utrška prodavaonica u Zračnoj luci - priopćili su iz ŽDO-a.

Otac i sin nalaze se u istražnom zatvoru, a za trećim počiniteljem u tijeku je intezivna policijska potraga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 22:05