ZAVRŠILI U BOLNICI

U dvije prometne nesreće na širem zagrebačkom području teško ozlijeđena dvojica motociklista

Prešao je na kolnički trak namijenjen za vozila iz suprotnog smjera gdje je prednjim dijelom motocikla naletio na rubni kamen

Ilustrativna fotografija

 Nikša Stipaničev/Cropix

Dvojica vozača motocikala teško su ozljeđena u jučerašnjim prometnim nesrećama koje su se dogodile na širem zagrebačkom području. Prvo je oko 5.50 sati ujutro do nesreće došlo na Karlovačkoj cesti u Kalinovici kada je 56-godišnjakinja vozila Renault te dolaskom do raskrižja sa Svetonedeljskom oduzela prednost. Ona je, naime, započela skretanje u lijevo bez da je pritom propustila sva vozila koja dolaze iz suprotnom pravca. Pritom je, kako je pokazao policijski očevid, naletjela na motocikl KTM kojeg je po Karlovačkoj u smjeru jugozapada vozio 47-godišnji muškarac i koji je od siline naleta a potom i pada s teškim ozljedama na kraju završio u KBC Sestre milosrdnice.

Drugu, pak, nesreću skrivio je sam motociklist oko 13.30 sati na državnoj cesti D29. Policija je utvrdila da je vozio motocikl Kawasaki krapinskih oznaka te je dolaskom do 37. kilometra navedene dionice ušao u blagi zavoj bez da je tome prilagodio brzinu kretanja i stanju ceste. Prešao je na kolnički trak namijenjen za vozila iz suprotnog smjera gdje je prednjim dijelom motocikla naletio na rubni kamen i pritom se teško ozlijedio. Liječnička pomoć mu je pružena u Kliničkoj bolnici Sveti Duh, a kada bude otpušten s liječenja policija će ga odgovarajuće sankcionirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:46