USRED BIJELA DANA

U kafiću na splitskoj Rivi izudarao žene šakama u glavu! Okidač je bilo ime poznate političarke

Muškarac koji je sjedio u kafiću odjednom je ustao i počeo napadati žene...

Napad u Splitu

 Slobodna Dalmacija

Grozota u centru Splita i to usred bijela dana, nasred Rive! Kako javljaju zgroženi očevici, na terasi kafića Veneranda na Rivi dogodio se nemili incident, javlja Slobodna Dalmacija. Muškarac koji je sjedio u kafiću odjednom je ustao i počeo napadati dvije žene koje su sjedile stol do njega. Navodno je žene udario šakom u glavu, a potom počeo i razbijati čaše.

Sve to odvijalo se pred mnoštvom ljudi, koji su u nevjerici svjedočili prizoru, ali i reagirali. Muškarac srednjih godina nakon toga se udaljio u smjeru Prokurativa, a vrlo brzo stigli su policija i hitna pomoć.

Nasilnik se nakon napada dao u bijeg, za njim se zaletjelo i nekoliko građana, no bio je brži i pobjegao im.

Srećom da ga je netko od građana prepoznao i policiji rekao njegov identitet, pa je nasilni muškarac ubrzo uhićen.

Žene su zatražile liječničku pomoć u splitskom KBC-u, a po riječima očevidaca, jedna od njih je nakon napada imala krvavu ozljedu.

Novinar Slobodne Dalmacije razgovarao je s napadnutim ženama - Anamarijom Stanić, koja se predstavila kao specijalistica nacionalne sigurnosti, i njezinom tetom, poznatom splitskom ginekologinjom Marijom Divić.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, cijeli incident krenuo je zapravo zbog - politike. Dvije žene razgovarale su o Karolini Vidović Krišto, o kojoj nisu iznijele najbolje mišljenje, a što je očito iznerviralo muškarca koji je taj razgovor slušao.

- Nakon toga, došao je do mene i rekao da mi treba tableta za smirenje. Rekla sam mu da nema pravo petljati se u naš razgovor, što ga je još više iznerviralo i bio je jako neugodan. Vrlo brzo se ustao, unio mi se u facu, a ja sam od straha prema njemu bacila čašu. Nakon toga je on mene boksačkim zamahom udario, zamantalo mi se, a onda je moja hrabra teta stala između nas, međutim onda je i nju udario i to perfidno, s leđa - ispričala je još vidno u šoku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:09