MISTERIOZNO UBOJSTVO U LICI

U Kuterevu živi podmukli ubojica! Na uklanjanju skromnog Nikice dugo je radio

 Mario Pušić / CROPIX

Ne zna se tko je naudio skromnom šumskom radniku Nikici Ostoviću (35), ali se zna da u pitomom ličkom mjestu Kuterevu živi podmukli ubojica.

Netko vrlo blizak obitelji Ostović, netko tko jako dobro zna njihove navike i netko tko je dugo radio na tome da Nikicu jednostavno - ukloni. Tko bi to mogao biti mještani ne samo da ne znaju već ih je strah i pomisliti da je to netko od njih. Možda će policiji od koristi biti Nikičina supruga Marija, koja je odvedena na ispitivanje u Gospić u nedjelju malo poslije podneva, a jučer u to vrijeme još je nisu bili pustili.

Čudni događaji

Od prošle jeseni njima su se počele događati čudne stvari. Na tri ulaza u mjesto netko je crvenim sprejem na asfaltu ispisao “Marija Ostović - vruća žena”, a potom dodao i njihov kućni broj telefona. Nikica je to prebojao crnom bojom. Je li to znak da su posrijedi bili neraščišćeni ljubavnički odnosi ili se netko patološki namjerio na Mariju, možda uspije otkriti policija - Nikica nije. No nije to bio jedini incident.

Netko bi im noću ulazio u dvorište i puštao ovce iz tora. Prije pečenja rakije iz koma Nikica je uvidio da mu je netko tamo ulio naftu, a onda su shvatili da im je netko otrovao bunar.

- Jednom sam bio sa suprugom kod njih, ja sam pio sok pa nisam to primijetio, ali ona jest jer pila je običnu vodu. Kad smo došli doma, pitala me jesam li prmijetio da je s vodom nešto čudno, da steže u grlu. Dva tjedna kasnije to je primijetio Nikica i odnio je vodu na analizu. Rekli su mu da nije za piće, ali trebalo je platiti dodatne dvije tisuće kuna da bi se u Zagrebu otkrilo što je u njoj, a on na to nije želio trošiti novce. Lijepo sam mu rekao da o svemu obavijesti policiju, ali on nije želio, nije im vjerovao, valjda jer je s njima imao problema - kaže nam njegov susjed i prijatelj Ivica Malčić.

Podmukao plan

On je svjedočio i ostvarenju podmuklog plana - ubojstvu.

- Radili smo s drvima, on na svojima iza svoje kuće, a ja na svojima, petnaestak metara iznad njega. Ispilio ih je sva u prikolicu, ostalo mu je nekoliko panjeva. Sjedili smo tako, popušili cigarete, pa odlučili još malo raditi te subote nešto prije podneva, prije nego što ugrije. Rekao je da preostale panjeve neće ni sjeći, već ispiliti motornom pilom pa će njima dimiti meso zimi. I tako se raziđosmo, svatko prema svojoj hrpi. Odjednom - bum. Strašan prasak i crni dim. Vidio sam kako potrbuške pada. I kraj njega krater od eksplozije. Nikičina supruga Marija pala je u šoku - ispričao je u dahu još uvijek u stanju šoka Ivica Malčić.

Ekipa forenzičara iz Centra “Ivan Vučetić” iz Zagreba detektorima za metal pretraživala je dvorište. Do daljnjega ni Malčić ne želi više u svoja drva. Ne može pojmiti tko bi njegovu susjedu učinio nešto nažao.

Ručna bomba bila je podmetnuta u drva

Lička policija svojom je istragom potvrdila nagađanja mještana da je Nikici eksploziv bio podmetnut i utvrdila da je ubijen ručnom bombom. Tragaju za počiniteljem kojega za sadsa terete zbog "teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti u vezi s kaznenim djelom dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:22