RAZBOJNIŠTVA

U MANJE OD ČETIRI SATA OPLJAČKANE DVIJE POŠTE U ZAGREBU Djelatnici prestravljeni, je li riječ o serijskom razbojniku?

 Bruno Konjević / CROPIX

U manje od četiri sata danas na području metropole "pale" su danas dvije poslovnice Hrvatskih pošta. Nepoznati počinitelji su u oružanim razbojništvima,od kojih je svako potrajalo manje od minute, ukrali više desetaka tisuća kuna. Prva na meti bila je u kasnim popodnevnim satima pošta na Podsusedskom trgu. Nakon što je zaprijetio pištoljem djelatniku poslovnice da mu preda novac, lopov je pobjegao u nepoznato s ukradenim novcem izgubivši se u okolnim uličicama Podsuseda.

Sličan scenarij zbio se i pred samo zatvaranje u 19.55 sati kada je razbojnik s oružjem u ruci upao u poštu u ulici Dragutina Golika u naselju Voltino. Zaprijetio je djelatnicama koje su ga u strahu za vlastite živote poslušale pa je razbojnik pobjegao u noć s plijenom.

Je li riječ o serijskom kršitelju zakona koji je i prethodnih dana pljačkao istu novčarsku instituciju ili se radi o dva odvojena slučaja policija istražuje. Ujedno, istražitelji su u potrazi za snimkama nadzornih kamera na okolnim zgradama kako bi rekonstruirali sam tijek bijega kao i jesu li lopovi imali pomagače u (ne)djelima...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 07:11