TEŠKA NESREĆA

U SLAVONIJI S CESTE SLETIO, PA SE PREVRNUO AUTOBUS PUN DJECE Petero djece zadržano u bolnici, vozač automobila poginuo na licu mjesta

 
 Danijel Soldo / HANZA MEDIA

Teška prometna nesreća u kojoj je poginuo vozač osobnog automobila dogodila se oko 10.30 sati u Dolcima, na dijelu županijske ceste između Vranovaca i Trnjana, kraj Slavonskog Broda, javlja portal SBplus.

Vozaču je, kako je kazala jedna učiteljica, navodno puknula guma te je prešao u suprotni trak kada se sudario sa školskim autobusom VB Tours koji je iz Slavonskog Šamca prevozio 61 dijete i šest učiteljica OŠ Josip Kozarac na kazališnu predstavu u Slavonski Brod.

Nakon sudara, autobus se prevrnuo bočno u odvodni kanal, a stariji vozač KIA-e, priklješten u automobilu, preminuo je na mjestu događaja. Djeca su premještena u drugi autobus i odvezena u školu u Vranovcima, gdje im je pružena psihološka pomoć.

Od ukupno 22 djece koja su bila primljena u slavonskobrodsku bolnicu nakon nesreće, petero je zadržano na promatranju zbog mogućih komplikacija uslijed zadobivenih udaraca i kontuzija, doznaje se od ravnatelja bolnice Josipa Samardžića.

Ponovio je da nije bilo težih ozljeda te da su djeca zadržavana u bolnici radi predostrožnosti.

Policija i roditelji čija su djeca bila u autobusu potvrdili su novinarima nakon nesreće da nitko nije imao vidljive ozljede. Ipak, svi učenici prošli su liječničke preglede u bolnici ili Osnovnoj školi Vranovci, a liječnici su ih u slučaju sumnji u neke posljedice poslali na detaljnije preglede.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 10:17