GOSPODARSKI KRIMINAL

U TIJEKU JE VELIKA POLICIJSKA AKCIJA U ŠIBENIKU I ČAKOVCU! Serija uhićenja zbog izvlačenja milijuna iz Jadranske banke

Ilustracija
 Ronald Goršić / HANZA MEDIA

U suradnji s Županijskim državnim odvjetništvom, službenici Odjela za gospodarski krimininalitet PU Šibensko-kninske, zbog sumnji na izvlačenje milijunskog iznosa novaca iz Jadranske banke d.d. Šibenik, u utorak su u Šibeniku uhitili i priveli više osoba.

- Zbog sumnji na počinjenje kaznenih djela iz oblasti gospodarskog kriminala u Jadranskoj banci, za sada su istragom obuhvaćene četiri fizičke osobe i jedna tvrtka – kazala nam je Marica Kosor, glasnogovornica PU Šibensko-kninske županije.

Rano jutros započela je serija uhićenja osumnjičenika za kaznena djela počinjena proteklih godina u šibenskoj Jadranskoj banci, a prema informacijama kojima raspolaže ŠibenikIN, dosad su uhićene četiri osobe, tri u Šibeniku i jedna u Čakovcu.

Jedna osoba, a riječ je o bivšem predsjedniku uprave Jadranske banke, uhićena je jutros u svom stanu na Šubićevcu dok su dvije druge osobe uhićene na radnom mjestu u banci. Treća osoba, a riječ je o bivšem suprugu jedne hrvatske glumice, uhićena je u Čakovcu i bit će privedena u prostorije šibenske policije.

Šibenski portal neslužbeno doznaje kako je među uhićenima I.Š., bivši predsjednik uprave Jadranske banke. On je navodno uhićen u svom stanu na Šubićevcu. Među uhićenima su navodno i dvoje bivših članova uprev M.T. i M.G. te još jedna osoba iz Čakovca. Upravo je kredit toj tvrtki od 40 milijuna kuna koji banci nikada nije vraćan i predmet ove istrage.

Te navode nam Kosor nije mogla potvrditi:


- Krim istraživanje nije dovršeno i bilo bi dosita neozbiljno s naše strane iznositi takve informacije - rekla je Kosor.

U šibenskoj policiji rekli su nam da u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom provode kriminalističko istraživanje u Jadraskoj banci, zasad nad četiri fizičke i jednom pravnom osobom, sve iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 08:29