POSLJEDICE SLAVLJA

U ZAGREBU U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI 30-AK INTERVENCIJA Na teren se izlazilo zbog požara i propucavanja, vatrogasci pokazali veliko srce za jednog psića

 Bruno Konjević / CROPIX

Novogodišnje slavlje na području metropole za većinu je prošlo u veselom i bezbrižnom ozračju, no ako se pogledaju intervencije policajaca i vatrogasaca, pojedinci itekako imaju razloga za tugu prvog dana 2017. jer su im gorjeli automobili, božićna drvca, stanovi, a bilo je i propucavanja prozorskih stakala, zapaljenih kontejnera...

Prema statistikama Vatrogasne postrojbe Zagreb, vatrogasci su na Silvestrovo i u prvih sedam sati 1. siječnja odradili 30-ak intervencija. Gasili su tri požara automobila, u pet su se navrata borili s vatrom na plamtećim objektima, a sanirali su i 11 manjih požara na otvorenom poput zapaljenog papira i smeća po kontejnerima. Vatrogasci su pokazali i veliko srce spašavajući psa koji je upao u duboki šaht.

Deset minuta prije ulaska u Novu godinu u ulici Vrinici u zagrebačkoj Dubravi zapalio se VW Golf u vlasništvu 55-godišnjaka koji se prvi krenuo boriti s vatrenom stihijom. Uzrok požara je najvjerojatnije bačeno pirotehničko sredstvo koje se zapalilo. Vlasniku Golfa pričinjeno je 15.000 kuna štete.

Vatrogasci i policija nisu imali predaha jer je pet minuta nakon ponoći u stanu 34-godišnje žene u Gradiščanskoj ulici u Zagrebu zapalio se bor. Uzrok? Paljenje manjeg pirotehničkog sredstva koje su iskre završile na boru koji je planuo pa se vatra proširila brzinom munje na zavjese i tepihe. A od topline došlo je i do pucanja prozorskih stakala. Prilikom gašenja požara, prestravljena vlasnica je lakše ozljeđena te joj je liječnička pomoć pružena u KB Sveti Duh, a materijalna šteta je neutvrđena.

Burno je bilo i u zagrebačkim Sesvetama, točnije u Ninskoj ulici kada je oko 4,15 sati ujutro pronađeno nekoliko čahura. Da se pucalo ko ludo iz vatrenog oružja pokazuju i oštećenja na prozorima ugostiteljskog objekta i trgovine u Ninskoj ulici u Sesvetama. Tijekom dana policija će obaviti očevid kako bi se utvrdile okolnosti pucnjave u kojoj, pukom slučajnošću, nitko nije stradao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:50