NARCISOIDNI PSIHOPAT

Ubojici Meksikanke produljen pritvor: Edi Mišić u zatvoru se udebljao i nabildao

Tijekom psihijatarskog vještačenja utvrđeno je da na mozgu ima dvije ciste

Ediju Mišiću, 28-godišnjem Splićaninu osumnjičenom za brutalno ubojstvo 31-godišnje državljanke Meksika Selene Graciano Macedo krajem kolovoza prošle godine na splitskom Marjanu, prije nekoliko dana produžen je pritvor za najmanje dva mjeseca, piše Slobodna Dalmacija.

Kako doznajemo, očekuje se da će u tom roku biti podignuta i potvrđena optužnica Županijskog državnog odvjetništva kojim se Mišića tereti za teško ubojstvo na osobito okrutan i krajnje podmukao način, za što mu prijeti kazna dugotrajnog zatvora do 40 godina.

Naime, istražne radnje, saslušavanje svjedoka i prikupljanje dokaza privedeni su kraju te se samo čeka odluka Županijskog suda u Splitu o zahtjevu Mišićeve obrane za novim vještačenjem.

Nakon što su stručnjaci Psihijatrijske bolnice u Vrapču završili vještačenje i procijenili da mladi Splićanin ima poremećaj osobnosti, ali da je ubrojiv te nakon što je tijekom tog vještačenja utvrđeno da na mozgu ima dvije ciste, njegov odvjetnik najavio je traženje novog vještva kako bi se utvrdilo koliko su te ciste opasne, jesu li utjecale na njegovo ponašanje te gdje se točno nalaze.

Negativan stav o tom zahtjevu dosad su dali i tužiteljica Julijana Stipišić, koja vodi slučaj, kao i sudac istrage Davor Svalina, te se samo čeka konačna odluka sudskog vijeća. Kad i ona bude donesena, neće više biti nikakvih prepreka za podizanje optužnice.

Na posljednjem ročištu na kojemu mu je produljen istražni zatvor Mišić je bio vrlo smiren i pribran te je kazao da je novo vještačenje tražio njegov odvjetnik, a da je njemu sasvim svejedno hoće li ga biti ili ne.

Doznajemo da se na njemu ne primjećuje da mu boravak u zatvoru škodi, dapače, po njegovu izgledu očito da redovito koristi vrijeme za vježbanje i dobro se hrani. Liječnici u Vrapču zaključili su nakon vještačenja da je Mišić narcisoidni psihopat, ali i sasvim sposoban rasuđivati o svojim postupcima. Također, utvrdili su i da je imao uredan spolni život te normalan odnos prema djevojkama.

No, ono što je do danas ostalo nepoznato, a vidjet ćemo hoće li se ikad i pouzdano utvrditi, jesu motivi zbog kojih je odlučio lišiti života nesretnu djevojku, odnosno što je to u njemu “puklo” da se odlučio na takav bestijalni čin tijekom kojeg je nesretnoj djevojci nožem prerezao vrat i gotovo joj otkinuo glavu.

Naime, i tijekom vještačenja, a i poslije u kontaktima s istražiteljima, ali i sa svojim odvjetnikom, Mišić je bio spreman otvoreno govoriti o svim apsektima svog života, no čim bi se netko dotakao događaja tog kobnog dana kada je usmrćena mlada turistkinja, on bi naglo “zanijemio kao riba”.

Dosad je odbijao govoriti o tome i tijekom istrage još nije iznio svoju obranu, pa treba pričekati početak suđenja da se vidi hoće li dotad promijeniti mišljenje i napokon kazati svoju verziju priče, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 10:43