OSUĐENA U VARAŽDINU

UDOMITELJICA IZ PAKLA Dječaka (11) tjerala na teške fizičke poslove, nije mu dopuštala tuširanje, presvlačenje ni druženje: 'Lijen je i neposlušan'

 - / Wavebreak / Profimedia

Na Općinskom sudu u Varaždinu osuđena je udomiteljica iz Ivanca zbog zanemarivanja djeteta, javlja ePodravina. Taj je dječak sada smješten u drugu obitelj.

Udomiteljica (55) se nije brinula o maloljetniku pa tako dječak rođen 2004. godine nije dobivao novu odjeću i u školu je išao u premaloj ili prevelikoj odjeći, rijetko je mijenjao donje rublje i čarape, a udomiteljica dječaku nije dozvoljavala ni tuširanje. To je smio samo subotom, a morao se otuširati u maksimalno 20 minuta.

Nije mu bilo dozvoljelo biti u dnevnom boravku s ostatkom obitelji, a novac za hranu u školi dobivao je samo jednom mjesečno. Učiti je morao rano ujutro, a poslijepodne je dječaka udomiteljica tjerala da obavlja kućanske poslove. U presudi stoji da je dječak, koji je u to vrijeme imao 11 godina, morao nositi drva, prati prozore i WC, obrađivati vrt i ići u trgovinu.

Ako bi se dječak požalio, udomiteljica mu je prijetila da će ga smjestiti u dom. Sve se to događalo 2015. i 2016. godine, a optužnica je podignuta 2017.

Žena je izjavila da se ne osjeća krivom. Dječaka je nazvala neposlušnim i lijenim te ga optužila za laganje.

Istaknula je da je dječaka udomila jer jako voli djecu, nakon što je dvoje od njezino četvero djece otišlo od kuće, piše ePodravina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 11:02