SERIJSKI KRADLJIVAC

Uhićen 45-godišnji ljubitelj pametnih satova: Po centrima počinio deset krađa ‘teških‘ 6900 eura

Onesposobio je zaštitne alarme satova ili ih odvojio od njihovih narukvica, a ukrao je i mobitel s pulta koji je isključio iz struje

Ilustrativna fotografija

 Darko Tomas/CROPIX

Mislio je ispasti pametan i "preveslati" trgovce kradući pametne satove. Međutim, to mu nije upalilo jer je na kraju ipak uhićen.

Zagrebačka policija za 10 krađa kazneno je prijavila 45-godišnjeg serijskog kradljivca koji je od 10. siječnja 2023. do 10. veljače ove godine svu svoju lopovsku pažnju usmjerio na pametne satove.

Policija je kroz istraživanje otkrila da je dotični u različita doba dana ulazio, prema unaprijed stvorenoj namjeri s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, u ciljane trgovine po trgovačkim centrima u različitim dijelovima metropole.

- Sumnja se da je potom prilazio prodajnim policama na kojima su se nalazili tzv. pametni satovi u namjeri da ih otuđi. Nakon što je prikladnim alatom onesposobio zaštitne alarme satova ili ih odvojio od njihovih narukvica osiguranih zaštitnim alarmom, s otuđenim satovima, koje je sakrio u odjeću, udaljavao se iz trgovina.

Od deset krađa za koje se sumnjiči, u jednoj krađi njegova meta bio je mobilni uređaj koji je otuđio nakon što je prišao izložbenom stolu i isključio strujno napajanje te time onesposobio zaštitni alarm - otkrivaju iz PU zagrebačke, navodeći da je u tih deset akcija pričinjena materijalna šteta od 6900 eura.

Uhićenog kradljivca po dovršetku istraživanja predali su pritvorskom nadzorniku uz posebno izvješće nadležnom tužiteljstvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 10:26