DRAMA U DIKLU

Uhićen bivši dogradonačelnik: Bratu zadao više uboda nožem, prijavljen za pokušaj ubojstva!

Ovo je drugi put da se Vlakić našao pod kriminalističkom obradom zadarske policije

Ivica Vlakić

 Jure Mišković/Cropix

Zbog sumnje da je nožem pokušao ubiti brata, Zadarski.hr neslužbeno doznaje da je policija uhitila bivšeg zadarskog dogradonačelnika 46-godišnjeg Ivicu Vlakića.

Sukob o kojem je policija izvijestila u ponedjeljak, odigrao se u subotu, 11. studenog, u ranovečernjim satima u obiteljskoj kući u zadarskom predjelu Diklo nakon fizičkog sukoba tijekom kojeg je Vlakić nožem ozlijedio tri godine starijeg brata, piše Zadarski.hr.

Kako neslužbeno doznaje Zadarski, Vlakić je bratu nanio više uboda nožem, no niti jedan nije bio u vitalni organ.

Do sukoba je došlo zbog obiteljskih razmirica u trenutku dok se Vlakić u kuhinji branio od brata. Kada je shvatio što se dogodilo, Vlakić je zvao u pomoć susjede te pokušao pomoći. Bivši gradonačelnik inače živi u kući u Diklu sam s majkom, a brat im je bio došao u posjetu.

Nakon napada 49-godišnjaku je pružena liječnička pomoć u zadarskoj Općoj bolnici gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede, a protiv Vlakića je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubojstvo u pokušaju, podnijeta kaznena prijava državnom odvjetništvu te je sinoć predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Zbog sumnje na pokušaj ubojstva sudac istrage mu je odredio pritvor od mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke.

Ovo je drugi put da se Vlakić našao pod kriminalističkom obradom zadarske policije. Tužiteljstvo je još prije tri godine pred Općinskim sudom u Zadru podiglo optužnicu protiv Vlakića zbog počinjenja kaznenog djela protiv javnog reda nedozvoljenim posjedovanjem, izradom i nabavljanjem oružja i eksplozivnih tvari.

U optužnici mu se stavlja na teret da je 7. studenog 2019. godine u obiteljskoj kući u Zadru; protivno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građ bez ovlaštenja nadležnog tijela držao četiri spremnika za dugo vatreno oružje, te više komada raznog streljiva vojnog podrijetla.

To je učinio iako je bio svjestan da je zabranjeno držati dugo vatreno oružje koje omogućuje ispaljivanje više od jedanaest naboja bez ponovnog punjenja ako je spremnik kapaciteta većeg od deset naboja dio vatrenog oružja ili ako je u njega umetnut odvojivi spremnik kapaciteta većeg od deset naboja, pa stoga spada u kategoriju A, piše Zadarski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 05:39